ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΑΒΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΖΑΜΙ

Ο πρόεδρος του DEΒ μίλησε στον κόσμο του Πολύανθου

Στις 19 Απριλίου ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς μετά από πρόσκληση του ιμάμη του Πολύανθου Σαδίκ

Σαδικ, έκανε μαζί με την ομάδα του την προσευχή της Παρασκευής στον Πολύανθο.Μετά από το κήρυγμα του εκλεγμένου μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, τελέστηκε το ναμάζι της Παρασκευής.

Μετά από το ναμάζι, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς απευθύνθηκε στον κόσμο στο τζαμί.

Ο πρόεδρος ανέφερε πως ο δρόμος για τον αγώνα των αδικιών που έχουμε υποστεί ως Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, περνά μέσα από την ενότητα και τον ομοψυχία. Ανέφερε πως έχουμε δει πως η διαίρεση και η διάσπαση καταλήγει σε βάρος του ανθρώπου της μειονότητας. Περιέγραψε πως το κόμμα DEB εργάζεται στο θέμα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, παίρνει την δύναμη του από τον κόσμο, και ότι αν ο κόσμος το εκτιμήσει και το ενδυναμώσει περισσότερο, αυτό θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο τον αγώνα που δίνει το DEB σε κάθε επίπεδο. Με αυτή την ευκαιρία τους κάλεσε όλους να γίνουν μέλη του κόμματος. Ανέφερε πως με τον ¨νόμο για τους 240 ιμάμηδες¨ το κράτος επιδιώκει να ελέγξει και την λατρεία, και ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό μετά από την παιδεία μας να καταπιέζεται και η θρησκεία μας. Ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως είναι ανάγκη να τηρηθεί μια ισχυρή και περήφανη στάση, και τόνισε την σημασία της ενότητας και της ομοψυχίας. Μετά από πρόσκληση του ιμάμη Πολυάνθου Σαδίκ Σαδίκ, μετείχαν και οι υποπρόξενοι Αντνάν Οζτούρκ και Ουφούκ Γκιοζαϊντίν. Μετά το πέρας των ομιλιών ο ιμάμης του Πολυάνθου Σαδίκ Σαδίκ που είναι και ιδρυτικό μέλος του DEB, παρέθεσε γεύμα προς τιμήν όλων των καλεσμένων.

Ιστοσελίδα του κόμματος DEB 20/4/2013

Σχ : Τόσα χρόνια πάντως τον ίδιο τον Ερντογάν δεν τον έχω δει να βγάζει πολιτική ομιλία ΜΕΣΑ στο τζαμί. Ή ο Τσαβούς ξέρει καλύτερα από τον Ερντογάν (….), ή αυτό δεν είναι τζαμί αλλά κάτι άλλο… Διότι αν είναι έτσι να πάει και η Χρυσή Αυγή να ζητήσει άδεια από τον κ. Σαδίκ να μιλήσει ΜΕΣΑ στο τζαμί την άλλη Παρασκευή !