ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DEB

Kαταγγελία από την νομαρχιακή οργάνωση Ξάνθης του κόμματος DEB

 

Η νομαρχιακή οργάνωση Ξάνθης του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB), δημοσίευσε ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση που στις 28 Μαρτίου υπέστη νέος από ομάδα φανατικών.

 Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρονται τα εξής ; 

Με λύπη μας μαθαίνουμε πως Ξανθιώτης νέος ονόματι Τζουνέιτ Σερντάρ τραυματίστηκε από επίθεση που δέχτηκε από ακραία φανατικές ομάδες.

Στις 28 Μαρτίου Πέμπτη βράδυ, ομάδα ακραίων φανατικών έκαναν πορεία φωνάζοντας συνθήματα κατά των Τούρκων. Όταν η ομάδα αυτή έφτασε στην πλατεία, επιτέθηκε στον Τζουνέιτ Σερντάρ που περνούσε από εκεί την στιγμή εκείνη, και τον τραυμάτισε σοβαρά.

Ως κόμμα DEB επιθυμούμε να δηλώσουμε πως καταδικάζουμε έντονα και με οργή αυτού του είδους τις επιθέσεις που στοχεύουν στην διατάραξη της ειρήνης και της γαλήνης στην περιοχή μας, και ότι είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοιου είδους βίαια περιστατικά σε μια δημοκρατική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες που ήταν στην περιοχή που έγινε το περιστατικό, όταν συνέβη το γεγονός η αστυνομική δύναμη ήταν ανεπαρκής και ότι καθυστέρησε να επέμβει σε αυτό. Η ομάδα που έκανε την επίθεση, μετά από το περιστατικό, χωρίς να εμποδιστεί καθόλου, κατευθύνθηκε προς την γνωστή ως λεωφόρο Κομοτηνής, κατευθύνθηκε στην Παναγή Τσαλδάρη όπου υπάρχει η Τουρκική Ένωση Ξάνθης και μαγαζιά στην πλειοψηφία τους τουρκικά, και περνώντας από εκεί προκάλεσαν φωνάζοντας συνθήματα κατά των Τούρκων, προκαλώντας ανησυχία στον κόσμο της μειονότητας.

Όπως είναι γνωστό περίπου πριν από 6 μήνες υπήρξε παρόμοιο περιστατικό, και τότε είχε τραυματιστεί από επίθεση που δέχτηκε νέος δάσκαλος ονόματι Τζεμαλί Μουλαζίμ.

Ως νομαρχιακή του DEB Ξάνθης ζητάμε την συντομότερη δυνατή προσαγωγή των δραστών ενώπιον του νόμου, καθώς και την εκ μέρους των αρμοδίων λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, ώστε να μην ξανασυμβούν από τώρα και μετά παρόμοια περιστατικά¨.

 Ιστοσελίδα του κόμματος DEB 29/3/2013