ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Μια πρώτη εκδήλωση από το λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ

Το λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ της Κομοτηνής έκανε κάτι νέο. Το σχολείο για πρώτη φορά από την ίδρυση του το 1952, πραγματοποίησε σήμερα 20 Απριλίου εκδήλωση για την γέννηση του Προφήτη Μωάμεθ. Στην εκδήλωση που οργάνωσαν μαθητές της 2ας Λυκείου στο τζαμί της συνοικίας Κιρμαχαλλέ, μετείχαν ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Μεχμέτ Εμίν, ο διευθυντής του Λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ Τουνάλπ Μεχμέτ, καθηγητές του σχολείου, μαθητές και ομογενείς.

Η εκδήλωση άρχισε με ανάγνωση Κορανίου από θρησκευτικούς λειτουργούς και συνεχίστηκε με μεβλίτ. Μαθητές της 2ας Λυκείου υπό την παρουσίαση του καθηγητή τους του Ριτβάν Χασάν, ερμήνευσαν χρονολόγιο σχετικά με το Ισλάμ και διάβασαν το αποχαιρετιστήριο κήρυγμα.

Ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ έκανε μια ομιλία αναφορικά με την σημασία της μέρας. Ο Σερίφ ανέφερε πως το Λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ από την ίδρυση του έως τώρα πρώτη φορά οργανώνει μια τέτοια εκδήλωση, και ότι παρά τις ελλείψεις το καραβάνι πήρε τον δρόμο του. Ο Σερίφ είπε πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις μπορούνε να διοργανώνονται από κοινού και εστίασε στην ομιλία του στον άνθρωπο.

Την προσευχή στο τέλος της εκδήλωσης την έκανε ο βοηθός του μουφτή Κομοτηνής Φεχίμ Αχμέτ.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 21/4/2013