ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΣΑΝΤ

Άσαντ : Ο Ερντογάν για χάρη των προσωπικών του συμφερόντων θυσιάζει την χώρα του

 

Ο Σύρος πρόεδρος Άσαντ κατά την επέτειο απελευθέρωσης της χώρας από τους Γάλλους, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τις εξελίξεις στην Συρία. Ο Άσαντ ανέφερε πως η τουρκική πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες απέτυχε, και χρησιμοποίησε την φράση πως ¨Ο Ερντογάν για χάρη των προσωπικών του συμφερόντων θυσιάζει την χώρα του¨.

Ο Σύρος πρόεδρος μιλώντας κατά την επέτειο απελευθέρωσης (1946) της χώρα από τους Γάλλους, στην κρατική τηλεόραση Ελ Ιχμπαρίγιε, έκανε σημαντικές δηλώσεις για την κατάσταση της χώρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA, ο Άσαντ ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια να γίνει η Συρία πάλι αποικία, και δήλωσε : ¨Οι μεγάλες δυνάμεις και ιδιαίτερα οι δυτικές χώρες με επικεφαλής τις ΗΠΑ, δεν θέλουν ούτε καν στην Ευρώπη να υπάρχουν ανεξάρτητες χώρες. Αναλογιστείτε λοιπόν τι σχεδιάζουν για τις χώρες του τρίτου κόσμου¨

¨Ο Ερντογάν για χάρη των προσωπικών του συμφερόντων θυσιάζει την χώρα του¨

Ο Άσαντ ανέφερε πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για την Συρία πλην της νίκης, και συγκρίνοντας την σημερινή κατάσταση με την αρχή της κρίσης , είπε πως η κατάσταση σήμερα είναι καλύτερη.

Ο Σύρος πρόεδρος μιλώντας σχετικά με τον Ερντογάν πως ¨Ο Ερντογάν για χάρη των προσωπικών του συμφερόντων, δείχνει έτοιμος να θυσιάσει όλη την χώρα του¨ και είπε πως η πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες μετατράπηκε σε ¨μηδέν πολιτική, μηδέν γείτονες και μηδέν ηθική¨, κάτι που επέφερε αποτυχίες και στην εσωτερική πολιτική.

……………..

Haber.sol.org 18/4/2013