ΔΙΥΛΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟ…

Βελί Εντζού που έχασε 11 συγγενείς του στο Ρομπόσκι : ¨Μα τι είδους ειρηνευτική διαδικασία είναι αυτή, δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε

 Κατηγορητήριο για ¨προσβολή δημόσιου λειτουργού μέσω του τύπου¨ ετοιμάστηκε ενάντια στον Βελί Εντζού ο οποίος στην σφαγή του Ρομπόσκι έχασε τον αδερφό του και 11 συγγενείς. Ο ίδιος δήλωσε : ¨Δεν καταλαβαίνω, μπορείτε ακόμη μερικές φορές να μας δολοφονήσετε. Εάν κάποιοι το ονομάζουν αυτό ειρήνευση, αυτό είναι ένα πελώριο ψέμα¨.

Η εισαγγελία του Ουλούντερε ετοίμασε κατηγορητήριο για ¨προσβολή δημόσιου λειτουργού μέσω του τύπου¨ ενάντια στον Βελί Εντζού, ο οποίος έχασε τον αδερφό του και 11 συγγενείς του από τον βομβαρδισμό που έκαναν μαχητικά των Τ.Ε.Δ. στο χωριό Ρομπόσκι της περιοχής Ουλούντερε στις 28/1/2012.

…………..

Ο Βελί Εντζού μιλώντας σχετικά με το κατηγορητήριο στο Πρακτορείο ειδήσεων Ντίτζλε, δήλωσε : ¨ Το κράτος μέσω της εισαγγελίας συνεχίζει καθημερινά να μας ενοχλεί και να πολλαπλασιάζει τον πόνο μας. Δεν ξέρω πως λειτουργεί αλλού η ειρηνευτική διαδικασία. Αλλά όταν κάποιος βλέπει το πώς λειτουργεί εδώ, αισθάνεται φρίκη.

…………….

Πάνε 15 μήνες από την σφαγή που βιώσαμε, και ενώ σχετικά με αυτήν δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα, μέσω του τύπου ακολουθείται σταθερά ένας δρόμος. Μέσω αυτού επιχειρούν να μας λυγίσουν, να μας εκφοβίσουν, και να αποτελειώσουν τον αγώνα μας για δίκαιο. Ότι θέλουν ας κάνουν, εμείς για μια ακόμη φορά τα δηλώνουμε πως εάν δεν αποκαλυφθεί η αλήθεια για την σφαγή, για εμάς και η αναπνοή είναι πολυτέλεια.

Μα τι είδους ειρηνευτική διαδικασία είναι αυτή, δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε. Εμείς λέμε πως για όσο δεν γίνεται αντιμετώπιση της σφαγής που βιώσαμε και δεν μας ζητάνε ξεκάθαρα συγγνώμη, δεν μπορεί να γίνει ούτε ένα βήμα στην διαδικασία ειρήνευσης. Δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τι ζητά η εισαγγελία Ουλούντερε από εμάς. Υπάρχει μια διαδικασία που σχετικά με μια διαδήλωση που κάναμε στο χωριό μας, λόγω ενός πανό που κρατούσαμε, με παρακολούθηση των συνομιλιών μας, όπως και αυτών που γράφω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιχειρεί η εισαγγελία με το πρόσχημα της ¨διενέργειας τρομοκρατικής προπαγάνδας¨ να μας εκφοβίσει.

…………..

Τέλος όπως ανέφερα παραπάνω, επιχειρούνε να με φιμώσουν, προσπαθώντας να προβάλλουν τον αγώνα μου για καταλογισμό ευθυνών αυτής της σφαγής ως ¨διενέργεια προπαγάνδας παράνομης οργάνωσης¨. Σας παρακαλώ όσοι ακούν ας το πούνε σε όσους δεν ακούνε, μεταξύ των βουνών εκεί υπάρχει ένα χωριό ! Ακούστε πια την φωνή μας¨.

 Haber.sol.org 31/3/2013

Σχ : Δηλαδή ενώ η τουρκική δικαιοσύνη 15 μήνες αργότερα δεν έχει κατορθώσει να ασκήσει ΜΙΑ  δίωξη για την σφαγή 34 πάμφτωχων ανθρώπων, άσκησε ήδη δίωξη στον χαροκαμένο άνθρωπο… Για όσους δεν θυμούνται τι έγινε στο Ρομπόσκι, σχετικό είναι το παρακάτω βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone