ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΑ ΘΑ ΝΑΥΠΗΓΗΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΑ ΘΑ ΝΑΥΠΗΓΗΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η ναυπήγηση του πρώτου πλοίου θα ολοκληρωθεί σε περίπου τέσσερα χρόνια, είπε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των ναυπηγείων Anadolu

Έρχονται αρματαγωγά τουρκικής κατασκευής.

Η ναυπήγηση των σύγχρονων αρματαγωγών σχεδιάζεται να ξεκινήσει εντός του μήνα στα ναυπηγεία Anadolu και θα γίνει με εθνικούς πόρους.

Τα ναυπηγεία Anadolu έχουν προσδιοριστεί στο στρατηγικό έγγραφο του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας ως ένα από τα στρατιωτικά ναυπηγεία του ιδιωτικού τομέα που θα ναυπηγούν στρατιωτικά πλοία για την Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε σε μεγάλο βαθμό την σχεδίαση των δυο αμφίβιων πλοίων του διαγωνισμού που είχε κερδίσει το 2010.

Σήμερα θα υπογραφούν εργολαβικά συμβόλαια με την ASELSAN, την HAVELSAN και την İŞBİR Elektrik Sanayi AŞ. Σύμφωνα με αυτές η ASELSAN θα κατασκευάσει τα ηλεκτρονικά συστήματα των πλοίων, η HAVELSAN το σύστημα διαχείρισης μάχης και η İŞBİR τις γεννήτριες.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των ναυπηγείων Anadolu, Μουχαρέμ Φαρούκ Ουρκμέζ στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu είπε τα εξής:

«Υπογράφηκε δανειακή σύμβαση με το υφυπουργείο οικονομικών. Η ναυπήγηση των πλοίων θα ξεκινήσει μετά την έγκριση της δανειακής σύμβασης στο υπουργικό συμβούλιο».

«Η ναυπήγηση του πρώτου πλοίου θα ολοκληρωθεί σε περίπου τέσσερα χρόνια… Τα αρματαγωγά θα μπορούν με άνεση να μεταφέρουν 20 άρματα μάχης. Θα υπάρχει και ελικοδρόμιο για ελικόπτερα γενικής χρήσης 15 τόνων», είπε ο Μουχαρέμ Φαρούκ Ουρκμέζ.

 TRT 5/4/2013