ΦΡΟΥΔΕΣ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΠΑΚΕΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

Χασίπ Καπλάν : Το 4ο πακέτο δικαστικών μεταρρυθμίσεων είναι εντελώς άδειο !

 

Μιλώντας σήμερα στην βουλή ο βουλευτής-νομικός του BDP Χασίπ Καπλάν, ανέφερε πως το 4ο δικαστικό πακέτο μεταρρυθμίσεων δεν επιφέρει την απελευθέρωση κανενός που βρίσκεται στην φυλακή με κατηγορίες σχετικά με ¨τρομοκρατία¨, αλλά το αντίθετο περιλαμβάνει και καταδίκες για τους κρατούμενους. 

Ο βουλευτής νομού Σιρνάκ του BDP Xασίπ Καπλάν, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με το γνωστό στην κοινή γνώμη ως ¨4ο δικαστικό πακέτο μεταρρυθμίσεων¨, που υποβλήθηκε σήμερα στην προεδρία της βουλής και περιλαμβάνει αλλαγές σε νόμους σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία της έκφρασης. Ο Καπλάν δήλωσε πως ¨Το πολυδιαφημισμένο πακέτο είναι άδειο. Και ακόμη χειρότερα, είναι επιβαρυντικό¨.

Ο Καπλάν ανέφερε πως το σχέδιο νόμου επιφέρει καταδίκες στο θέμα της ελευθερίας έκφρασης και εστιάζοντας στις νέες καταδίκες που προβλέπονται στα άρθρα 6 και 7 του αντιτρομοκρατικού νόμου είπε : ¨ Για παράδειγμα πλέον αν φορέσετε πούσι θα τιμωρηθείτε σαν μέλος παράνομης οργάνωσης. Στοιχεία όπως κάλυμμα προσώπου, εμβλήματα, φωτογραφίες, σύμβολα, συνθήματα και στολές εντάσσονται στον νέο αντιτρομοκρατικό νόμο. Δεν χρειάζεται να γελιέται κανείς¨. Ο Καπλάν ανέφερε πως η Ε.Ε. αρκείται στην βελτίωση κάποιων στοιχείων που επιβάλλει στην Τουρκία και πρόσθεσε τα εξής : ¨Εάν αυτό είναι μεταρρύθμιση, είναι μια τρομακτική μεταρρύθμιση. Το πακέτο αυτό με αυτήν του την μορφή δεν συμβάλει καθόλου στην ειρηνευτική διαδικασία, αλλά επιφέρει νέες ποινές που καθιστούν απαγορευτική την πολιτική δράση. Ο πρωθυπουργός λέει ¨Να σωπάσουν τα όπλα, να μιλήσουν οι γνώμες¨. Με αυτή την κατάσταση όμως οι γνώμες τιμωρούνται πέντε φορές περισσότερο από τα όπλα. Πως λοιπόν θα μιλήσουν ; Πραγματικά είναι αδύνατο να γίνει αυτό αντιληπτό. Εάν ο νόμος έρθει με την παρούσα του μορφή, ούτε ένας κρατούμενος δεν απελευθερώνεται, το αντίθετο ανοίγει ο δρόμος για να μπούνε μέσα και όλοι όσοι είναι έξω. Εξετάζοντας το με το μάτι ενός νομικού δεν περίμενα πως θα αντιμετώπιζα ένα τόσο άδειο πακέτο. Θα συνεχίσουμε στην επιτροπή τις εργασίες μας για αυτό το θέμα¨.

 Εφ. Ραντικάλ 7/3/2013

Σχ : Οι οιωνοί αυτής της ειρηνευτικής διαδικασίας από την αρχή δεν ήταν καλοί. Γιατί να βομβαρδίζει η Τουρκία βάσεις του ΠΚΚ στο Β. Ιράκ την ώρα που η επιτροπή του BDP πήγαινε στο Ίμραλι ; Τι θα πετύχαινε δηλαδή που δεν το πέτυχε 30 χρόνια τώρα ; Και τώρα καπάκι έρχεται και το περιεχόμενο αυτού του πακέτου μεταρρυθμίσεων… Με τον εγωισμό που έχει ο Ερντογάν αποκλείεται να κάνει παραχωρήσεις ικανοποιητικές για τους Κούρδους.