ΣΑΡΙΑ ΣΕ ΜΕΡΗ ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Οι ισλαμικές συμμορίες εφαρμόζουν στο Χαλέπι τους κανόνες της σαρίας : Τα κορίτσια μπαίνουν στα μαθήματα φορώντας μπούρκα

Σε κάποιες περιοχές που έχουν καταλάβει οι ένοπλες συμμορίες στην Συρία, συνεχίζεται η εφαρμογή των κανόνων της σαρίας. Οι μαθήτριες υποχρεώνονται να πηγαίνουν στο σχολείο φορώντας μπούρκα, ενώ οι άνθρωποι δικάζονται σύμφωνα με τους νόμους της σαρίας.

Σε αγροτικές περιοχές γύρω από το Χαλέπι, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην χώρα, συνεχίζεται η εφαρμογή των κανόνων της σαρίας. Ιδιαίτερα στις περιοχές όπου κυριαρχεί η οργάνωση Μέτωπο Ελ Νούσρα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, οι μαχητές της επεμβαίνουν σε θέματα όπως η χρήση αυτοκινήτου από γυναίκες και στο κάπνισμα τσιγάρου στον δρόμο, και γενιά γίνεται προσπάθεια για εφαρμογή της σαρίας στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Θέματα όπως γάμος, χωρισμός, απαγωγή και δολοφονία, δικάζονται από δικαστήρια που έχουν συσταθεί με βάση την σαρία. Όσοι βρεθούν ένοχοι μπορεί να τιμωρηθούνε με σιδερένιο ραβδί ή με φυλάκιση. Μαχητής που μίλησε στην Λίζ Σλάι της εφημερίδας Washington Post, ανέφερε πως δεν εφαρμόζονται κάποιες ποινές που προβλέπονται από την σαρία, όπως αυτή που προβλέπει το κόψιμο του χεριού των κλεφτών.

Πριν λίγο καιρό γράφτηκε στον τύπο πως έχουν σχηματιστεί ομάδες ισλαμιστών μαχητών που λειτουργούν κατά παρόμοιο τρόπο με την ¨θρησκευτική αστυνομία¨ που υπάρχει στην Σαουδική Αραβία. Οι ομάδες αυτές σταματάνε στο δρόμο τα αυτοκίνητα που οδηγούνται από γυναίκες, καλούνε τον κόσμο να προσέλθει στα τζαμιά τις ώρες που έχει ναμάζι, ενώ τιμωρούνε όσους δεν εφαρμόζουν αυτήν την έκκληση.

Μαθήτριες πάνε στο σχολείο φορώντας μπούρκα

Πριν λίγες μέρες στον ιστότοπο LiveLeak δημοσιεύτηκε βίντεο από το οποίο φαίνεται πως οι μεν μαθήτριες υποχρεώνονται να πηγαίνουν στο σχολείο φορώντας μπούρκα, ενώ οι τάξεις χωρίζονται σε αγοριών και κοριτσιών.

…….

Haber.sol.org 28/3/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone