ΟΙ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡΣ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΝ…

Πράσινο φως από τον ΟΗΕ για ¨ζώνη απαγόρευσης πτήσεων¨ στην Συρία

Ο υποστράτηγος Ρόμπερτ Μουντ-επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ στην Συρία (UNSMIS), δήλωσε πως ¨Πιστεύω πως ήρθε ο καιρός να σκεφτούμε το θέμα της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Συρία¨.

Στην συνέντευξη που έδωσε ο Μουντ στο BBC, κάνει έκκληση προς την διεθνή κοινότητα να εφαρμόσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Συρία, λέγοντας : ¨ Πιστεύω πως ήρθε ο καιρός να σκεφτούμε το θέμα της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων. Είναι βέβαια ανώφελο να μιλάμε για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, χωρίς να αναλογιστούμε τα περαιτέρω¨.

Ο Μουντ ανέφερε πως στηρίζει το αίτημα που υπέβαλε ο επικεφαλής του Συνασπισμού Εθνικών Επαναστατικών Συριακών Δυνάμεων Μουάζ Ελ-Χατίμπ, ο οποίος ζήτησε οι εγκατεστημένοι στην Τουρκία Πάτριοτ να αρχίσουν να προστατεύουν και την Β. Συρία, και είπε : ¨Κατέληξα στο συμπέρασμα πως πρέπει να γίνει μια βελτίωση στο παιχνίδι. Θα γίνουν κάποιες εκτιμήσεις για βελτίωση από στρατιωτικής σκοπιάς στο παιχνίδι, για την εφαρμογή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και για το αν θα αναλάβουν ή όχι οι εγκατεστημένοι στην Τουρκία Πάτριοτ, κάποιες περαιτέρω αρμοδιότητες.

Εφ. Χουριέτ 28/3/2013

Σχ : Πιθανότατα βέβαια μέτρο όπως η απαγόρευση πτήσεων δεν θα περάσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας λόγω της αντίδρασης Κίνας και Ρωσίας. Να είναι καλά. Κατά τα άλλα η λεγόμενη διεθνής κοινότητα μάλλον είναι κυν-ότητα…

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone