ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ

Με μιας δύο σοκ για τους αντιπολιτευόμενους στην Συρία

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συμμαχίας των Συριακών Επαναστατικών Δυνάμεων Αντιπολίτευσης Μουάζ Ελ-Χατίπ παραιτήθηκε από τη θέση του. Μια δεύτερη εξέλιξη που κλόνισε την αντιπολίτευση ήταν η ανακοίνωση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (OSO) πως δεν αναγνωρίζει την πρωθυπουργία του Χασάν Χίττο

Μια μέρα πρίν από την σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου που συνεδριάζει αύριο στην Ντόχα του Κατάρ, που ανέλαβε την προεδρία του από το Ιράκ, εξελίξεις σοκ συμβαίνουν στους Σύριους της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συμμαχίας των Συριακών Επαναστατικών Δυνάμεων Αντιπολίτευσης (SMDK) Μουάζ Ελ-Χατίπ παραιτήθηκε από τη θέση του. Στην ανακοίνωση που έκανε στην ιστοσελίδα του έγραψε πως ¨Είναι πικρό αλλά αληθινό πως γίνονται προσπάθειες για πολιορκία και έλεγχο της επανάστασης¨.

Εάν ο Ελ-Χατίμπ δεν παραιτούνταν, αύριο θα μετείχε στην επιτροπή των μελών της αντιπολίτευσης εκπροσωπώντας την Συρία στην σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου.

………….

Ο Ελ Χατίμπ είχε προκαλέσει αντιδράσεις κάποιων μελών της αντιπολίτευσης όταν τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει πως θα μπορούσε να στηθεί διάλογος με την διοίκηση της Δαμασκού.

Ο ÖSO ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μια ακόμη σημαντική εξέλιξη για τους αντιπολιτευόμενους της Συρίας, ήταν πως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός ανακοίνωσε πως δεν αναγνωρίζει την ιδρυθείσα προσωρινή κυβέρνηση του Χασάν Χίττο.

Επίσης και άλλες ομάδες της αντιπολίτευσης νωρίτερα είχαν ανακοινώσει πως δεν αναγνωρίζουν την προσωρινή κυβέρνηση του Κούρδου επιχειρηματία Χασάν Χίττο.

Από την άλλη, οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού, αποφάσισαν την απόδοση στη συριακή αντιπολίτευση της θέσης που κατείχε η Συρία.

……………….

 Haber.sol.org 24/3/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone