ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΑΛΑΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ !

Σημαντικός ισχυρισμός : Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών συγκεντρώνει μαχητές για να πολεμήσουν στην Συρία

Αξιωματούχος ασφάλειας της Υεμένης υποστήριξε πως επιτροπή της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, μεταφέρει ένοπλους μαχητές μέσα από τους Μουσουλμάνους Αδερφούς της Υεμένης προς την Τουρκία, και ότι μετά από την ετοιμασία τους εκεί, τους περνά στην Συρία.

Ο αξιωματούχος της Υεμένης υποστήριξε πως ¨ Επιτροπή της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών βρίσκεται στην χώρα για να επιβλέψει το πως οι ένοπλοι τρομοκράτες των Μουσουλμάνων Αδερφών συγκεντρώνονται, μεταφέρονται στην Τουρκία, και από εκεί τους περνάνε στην Συρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA που στηρίζεται σε είδηση της εφημερίδας Suudili Şark, ο αξιωματούχος της Υεμένης δήλωσε : Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, μετά από την εμφάνιση οργανώσεων της Αλ Κάιντα σε συγκρούσεις στα εδάφη της Συρίας, συγκεντρώνει τώρα ένοπλους τρομοκράτες από διάφορες χώρες και τους περνά στην Συρία¨.

Ο αξιωματούχος ανέφερε πως ο επικεφαλής της ΜΙΤ που επισκέφτηκε τον περασμένο μήνα την Υεμένη, έθεσε αυτό το θέμα στους στρατιωτικούς διοικητές των Μουσουλμάνων Αδερφών, και ζήτησε από αυτούς να βοηθήσουν τους Μουσουλμάνους Αδερφούς στην Συρία.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε πως πολλά άτομα από την κοινότητα των Μουσουλμάνων Αδερφών της Υεμένης , πήγαν στην Τουρκία και από εκεί πέρασαν τα σύνορα για να πολεμήσουν στην Συρία. Είπε επίσης πως η ΜΙΤ συγκέντρωσε πολλά άτομα από Λιβύη, Αίγυπτο και Υεμένη, τους εκπαίδευσε , τους εξόπλισε, και ότι αργότερα αυτά τα άτομα μεταφέρθηκαν στις περιοχές όπου βρίσκονται οι της αντιπολίτευσης στην Συρία.

Πρόσθεσε πως για αυτό τον λόγο άρχισε απευθείας πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών μεταξύ Άγκυρας και Υεμένης, ενώ νωρίτερα τα άτομα μεταφέρονταν ατομικά από την Υεμένη, και αργότερα ομαδικά προς την Τουρκία και από εκεί στην Συρία.

Haber.sol.org 18/3/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone