ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Μέλη της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη έστειλαν στο νοσοκομείο έναν Τούρκο !

 Μέλη της Χρυσής Αυγής έδειραν στέλνοντας στο νοσοκομείο στην Ξάνθη έναν Τούρκο (Σερντάρ Τζουνέιτ – 30 χρονών). Απόψε γύρω στις 20.40 επεισόδια συνέβησαν στην πλατεία της Ξάνθης ανάμεσα σε ομάδα 30-35 μελών της ¨Χρυσής Αυγής¨ και μιας ομάδας 25-30 ατόμων αναρχικών και αντιρατσιστών.

Το περιστατικό εξελίχθηκε ως εξής : ¨Μέλη της Χρυσής Αυγής απόψε άρχισαν να κάνουν βόλτες στην Ξάνθη φωνάζοντας συνθήματα κατά της Τουρκίας. Ενημερώθηκε για αυτό ομάδα αναρχικών, συγκεντρώθηκαν σύντομα 25-30 άτομα, και ήρθαν αντιμέτωποι με τα μέλη της Χρυσής Αυγής στην πλατεία, αλλά σύντομα τα επεισόδια έληξαν με την επέμβαση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλλεξε η Μπιρλίκ, αναφέρεται πως μερικά λεπτά μετά από τον τερματισμό των επεισοδίων, Τούρκος που έπινε τον καφέ του στην πλατεία της πόλης, δέχτηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, εδάρη ανηλεώς και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ξάνθης για νοσηλεία. Μετά από αυτό το γεγονός, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αναφέρεται πως πέρασαν μπροστά από την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, φώναξαν συνθήματα υβριστικά ενάντια στην Τουρκία και τους Τούρκους, και ύστερα απομακρύνθηκαν.

Ο Ιλχάν Ταχσίν της εφημερίδας Μπιρλίκ στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με γιατρούς του νοσοκομείου, του είπαν ο τραυματίας είναι ο 30 ετών Σερντάρ Τζουνέιτ, πως έχει τραύματα στο κεφάλι και ότι με τα ράμματα που του έκαναν οι γιατροί δεν κινδυνεύει η ζωή του. Αλλά παρέμεινε στο νοσοκομείο Ξάνθης για νοσηλεία.

Πάλι ο Ιλχάν Ταχσίν από την εφημερίδα Μπιρλίκ, επικοινώνησε στις 21.37 επικοινώνησε με τον Σερντάρ Τζουνέιτ που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ξάνθης, ο οποίος είπε πως αυτή τη στιγμή είναι καλά, και ότι οι γονείς του είναι από την Πάχνη.

Εφ. Μπιρλίκ 28/3/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone