ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

Γιορτάστηκε στην Ρόδο η μέρα της Γυναίκας

 

Γιορτάστηκε στην Ρόδο η μέρα της Γυναίκας. Η δασκάλα Γκιουλτέν Μουσταφά μιλώντας σε μια εκδήλωση όπου μετείχαν πολλές Τουρκομουσουλμάνες Ροδίτισσες, περιέγραψε το που , το πότε και και το μετά από ποιούς αγώνες καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Η Μουσταφά ανέφερε πως ¨ Ελπίζοντας πως από εδώ μπορούμε να εξάγουμε σημαντικά μαθήματα, ως Ροδίτισσες γυναίκες μας αναλογούνε σημαντικές ευθύνες. Κατά μήκος της ιστορίας οι γυναίκες έγιναν παράδειγμα με την ευσπλαχνία, την μακροθυμία και την μητρότητα τους. Μετείχαν στην κοινωνική ζωή, στην πολιτική, στην επιστήμη, στην εκπαίδευση και σε κάθε πεδίο της ζωής. Ταυτόχρονα η γυναίκα είναι το πιο σημαντικό μέλος της οικογένειας. Αναλογούν σε αυτές πολύ πολύ σημαντικά καθήκοντα σχετικά με τα παιδιά μας που αποτελούν την εγγύηση για το αύριο μας. Για την εκπαίδευση τους, την ωραιότητα τους, την ανατροφή τους με ευγένεια και σεβασμό, όπως και στο θέμα της μητρικής τους γλώσσας¨.

Αργότερα η Γκιουλτέν Μουσταφά διάβασε ποίημα και ευχήθηκε για την μέρα της γυναίκας. Η εκδήλωση περατώθηκε με διανομή πιλαφιού, κοτόπουλου, κέικ και τσαγιού που είχαν ετοιμάσει οι ίδιες…

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 10/3/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone