ΝΕΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

H Pegasus μεταφέρει τουρίστες στην Θεσσαλονίκη

Η Ελλάδα που προσπαθεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση έστρεψε το βλέμμα της τους Τούρκους τουρίστες. Στην Ελλάδα την οποία πέρσι επισκέφτηκαν 900 χιλιάδες τουρίστες, τουριστικοί πράκτορες λαμβάνοντας υπόψη τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης, άρχισαν ιδιαίτερο πρόγραμμα. Σύμφωνα με αυτό ι αερογραμμές Pegasus θα κάνει πτήσεις τσάρτερ μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης στο διάστημα μεταξύ 22 Ιουνίου και 12 Σεπτεμβρίου. Σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί όλη την χρονιά.

Το πρόγραμμα πτήσεων τσάρτερ της εταιρίας Pegasus για το δρομολόγιο Σμύρνη-Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε στο ξενοδοχείο İzmir Swiss Otel. Στην παρουσίαση στην οποία παραβρέθηκαν ο αντινομάρχης Σμύρνης Σουκρού Καρά, ο Έλληνας πρόξενος Σμύρνης Θόδωρος Τσακίρης και τουριστικοί πράκτορες, τονίστηκαν ι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών. 

Ο CEO της Silver Holidays Στέφανος Χατζημανώλης, εστιάζοντας στις μεγάλες δυνατότητες μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης είπε πως ¨ Το δρομολόγιο που κάνει τρία χρόνια τώρα η Pegasus στην γραμμή Σμύρνη-Αθήνα είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Πλέον και οι ΤΗΥ που έκαναν τρεις φορές την εβδομάδα δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, πλέον το κάνουν καθημερινά. Λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον αυτό, συμφωνήσαμε με την εταιρία Pegasus για την πραγματοποίηση πτήσεων τσάρτερ μεταξύ Σμύρνης Θεσσαλονίκης.

………………

Ετοιμάσαμε ειδικές εκδρομές 8 ημερών με 7 διανυκτερεύσεις για τους Σμυρνιούς. Αναμένουμε μεγάλο ενδιαφέρον για αυτές και δεν θα περιλαμβάνουν μόνο την Θεσσαλονίκη, αλλά Καβάλα, Κομοτηνή, Έδεσσα και Χαλκιδική. Οι πτήσεις θα γίνονται με αεροπλάνο 189 θέσεων τύπου Boeing 737 και θα είναι πάνε-έλα¨

Ο Χατζημανώλης ανέφερε πως στόχος είναι να αρχίσουν οι ΤΗΥ κανονικά δρομολόγια μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε : ¨Στο διάστημα μεταξύ 22 Ιουνίου και 12 Σεπτεμβρίου στοχεύουμε στο να μεταφέρουμε 2 χιλιάδες τουρίστες στην Θεσσαλονίκη. Σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον, θα είναι δυνατόν το δρομολόγιο αυτό να επεκταθεί και όλη την χρονιά……

…………….

Ο Έλληνας πρόξενος Σμύρνης Θόδωρος Τσακίρης αναφερόμενος στην σημασία των δρομολογίων Σμύρνης Αθήνας και έπειτα Θεσσαλονίκης είπε : ¨Τα δύο δρομολόγια που συνδέουν τις δύο ακτές, τώρα γίνονται τρία. Με τις νέες συνδέσεις το νούμερο αυτό θα αυξηθεί. Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστούν οι εγγύτερες πολιτιστικές, οικονομικές και πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών¨. Ο πρόξενος αναφερόμενος στο θέμα της βίζας είπε : ¨Θα συνεχίσουμε και θα αυξήσουμε και φέτος τις διευκολύνσεις στο θέμα της βίζας στην πύλη. Τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το θέμα είναι περιορισμένα λόγω των κανονισμών της Ε.Ε. , αλλά επιθυμία μας είναι η πλήρης κατάργηση της βίζας¨.

………………..

 Πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν 21/3/2013