ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΖΑΛΑΝ

Χωρίς να χαθεί καμία ζωή

Η επιτροπή του BDP που πήγε στο Ίμραλι επέστρεψε με μήνυμα του Οτζαλάν : ¨Την ιστορική έκκληση επίλυσης θα τη κάνω στις 21 Μαρτίου

Ο συμπρόεδρος του BDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς που ήταν στην Τρίτη επιτροπή που πήγε στο Ίμραλι και συναντήθηκε με τον Οτζαλάν, ανέφερε πως ο ηγέτης του ΠΚΚ θα κάνει μια ιστορική ανακοίνωση κατά τους εορτασμούς του Νεβρόζ της 21ης Μαρτίου. Ο Ντεμιρτάς κατά την επιστροφή του από το νησί, μιλώντας στην μαρίνα του Ατάκιοϊ μετέδωσε το εξής μήνυμα του Οτζαλάν : Η παρούσα διαδικασία επίλυσης προχωράει θετικά. Στόχος μας είναι ο εκδημοκρατισμός όλης της Τουρκίας. Για αυτό γίνονται οι προσπάθειες μας. Στα πλαίσια εξυπηρέτησης αυτού του σκοπού συνεχίζω τις ετοιμασίες μου για μια έκκληση που θα κάνω στους εορτασμούς του Νεβρόζ στις 21 Μαρτίου. Η ανακοίνωση που ετοιμάζω θα έχει χαρακτήρα ιστορικής έκκλησης. Η έκκληση αυτή θα περιέχει επαρκείς πληροφορίες για την πολιτική και στρατιωτική διάσταση της επίλυσης. Επιθυμώ να επιλύσω και το θέμα των όπλων γρήγορα, χωρίς χάσιμο χρόνου και χωρίς να χαθεί ούτε μια ζωή. Για να περάσουν στην πράξη όλα αυτά, κρίνω πως θα είναι ιδιαίτερα πολύτιμη η στήριξη που θα παράσχει το κοινοβούλιο και τα πολιτικά κόμματα. Για την ταχεία επίτευξη της απόσυρσης (σημ μεταφρ : των ανταρτών) και για να καταστεί μόνιμη η ειρήνη, ελπίζω πως και το κοινοβούλιο με την ίδια ταχύτητα, θα εκπληρώσει την ιστορική αποστολή που του αναλογεί.

………….

Το κείμενο του Οτζαλάν σχετικά με την επίλυση, θα αναγνωστεί στους εορτασμούς του Νεβρόζ στις 21 Μαρτίου. Το κείμενο αυτό που θα περιλαμβάνει κήρυξη εκεχειρίας και έκκληση για εκτός συνόρων απόσυρση των ανταρτών, μέσω του διευθυντή των φυλακών θα σταλεί και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

……………….

Εφ. Ταράφ 19/3/2013

Σχ : Μακάρι να διαψευτούμε, αλλά αυτή η προσωποποίηση του αγώνα σε έναν αναμφισβήτητο αλλά έγκλειστο ηγέτη, ενδεχομένως να μην βγει σε καλό του κουρδικού λαού.