ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥΕΖΙΝΟΓΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μουεζίνογλου : Εάν υπάρξουν λάθη σε βάρος των ομογενών μας, θα καθορίσουμε την στάση μας

Ο καταγόμενος από την Δυτική Θράκη υπουργός υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου ανέφερε πως η Τουρκία τείνει χείρα φιλίας προς την Ελλάδα και πρόσθεσε πως ¨Αλλά φυσικά εάν γίνονται λάθη στους πολίτες μας, στους ομογενείς μας στην Δυτική Θράκη, τότε καθορίζουμε ξεκάθαρα την στάση μας και την συμπεριφορά μας.

Ο υπουργός Υγείας στα πλαίσια της επίσκεψης του στο Κιρκλαρελί, πέρασε από την κωμόπολη Μπαμπαεσκί, και μετά το επαρχείο, επισκέφτηκε το ανεγειρόμενο κρατικό νοσοκομείο.

Η τουρκική οικονομία και ο τουρκικός λαός συμβάλει σημαντικά προς την Ελλάδα

Εκεί πέρα απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Ο Μουεζίνογλου είπε πως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπεραστεί με έξυπνο τρόπο και δήλωσε : ¨ Κατά την γνώμη μου η τουρκική οικονομία και ο τουρκικός λαός συμβάλει σημαντικά για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Αλλά δυστυχώς αντί να φέρονται έξυπνα, το αντίθετο συμβαίνει, φαίνεται να πνέει ένας αέρας εθνικισμού. Ελπίζω να κυβερνηθεί καλά ώστε καταρχήν και να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά και για να μπορέσει να πορευτεί ο ελληνικός λαός με ασφάλεια προς το μέλλον¨.

Εφ. Μπιρλίκ 2/3/2013