ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥΕΖΙΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επανάσταση πλοίου στην υγεία

Ο υπουργός υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου ανέφερε ότι κατά την επίσκεψη που θα κάνει στις ΗΠΑ στις 18 Απριλίου, θα εξετάσει πλοία-νοσοκομεία. Ο Μουεζίνογλου είπε πως τα πλοία νοσοκομεία θα επιφέρουν κέρδη στην Τουρκία

Ο υπουργός Υγείας Μουεζίνογλου επιστρέφοντας οδικώς από Ελλάδα, μετά από την επίσημη επίσκεψη του εκεί , μετέβη στο ξενοδοχείο Margi της Αδριανούπολης όπου μετείχε στην νομαρχιακή σύνοδο Αλληλεγγύης. Μιλώντας εκεί ο Μουεζίνογλου είπε πως κατά την επίσκεψη του στην Αμερική θα δει πλωτά νοσοκομεία.

Ο Μουεζίνογλου ανέφερε πως τα πλωτά νοσοκομεία στις ΗΠΑ έγιναν με μετατροπή πολεμικών πλοίων και συνέχισε ως εξής : ¨Αλλά αυτά που έχουν εκείνοι είναι νοσοκομεία που έγιναν από μετατροπές πολεμικών πλοίων. Εμείς έχοντας αρχιτεκτονικό σχέδιο από πριν, θα δώσουμε την παραγγελία, και θα αποκτήσουμε πλωτό νοσοκομείο. Η χώρα μας που περιβάλλεται στις τρεις πλευρές της από την θάλασσα, ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει από σεισμό. Σε περίπτωση σεισμού, εάν το νοσοκομείο μας εκεί δεν είναι ασφαλές, θα πάμε το πλοίο στην κοντινότερη ακτή.

……………………

Αναφερόμενος ο Μουεχζίνογλου στην επίσκεψη του στην Ελλάδα είπε : ¨ Είναι ο δεύτερος μου μήνας στο υπουργείο. Επισκέφτηκα σε ταξίδι στο εξωτερικό την Αθήνα. Είχαμε επίσημες συνομιλίες με τον υπουργό Υγείας της Ελλάδας. Άκουσα ιδιαίτερα από Έλληνες υπουργούς το πόσο πιο καθαρή, πιο σαφής και ακόμη το πόσο πιο ισχυρή φαίνεται η Τουρκία, περισσότερο μάλιστα από όσο βλέπουμε εμείς. Μάλιστα ως ένας αδελφός που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε εκείνα τα εδάφη, έζησα μια από τις πιο ευτυχισμένες και περήφανες στιγμές της ζωής μου, την Πέμπτη όταν συναντήθηκα με τον κύριο υπουργό Υγείας της Ελλάδας. ¨Κοιτάμε με ζήλια την Τουρκία¨ δηλώνουν. ¨Και εμείς έχουμε ανάγκη από ένα ηγέτη σαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο κόσμος έχει ανάλογη ανάγκη¨ λένε. ¨Έχουμε ως παράδειγμα την Τουρκία στην υγεία, αλλά κάνοντας αυτό έχουμε επιφυλάξεις, σας παρακαλούμε βοηθήστε μας¨ δηλώνουν.

¨ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ¨

Ο Μουεζίνογλου πως είμαστε μέλη ενός πολιτισμού που χαίρεται αντί κακού να κάνει καλό ακόμη και στον εχθρό και συνέχισε λέγοντας : ¨ Για αυτό το λόγο η καλοσύνη και στην Ελλάδα θα έρθει από εμάς. Μακάρι να μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην επίλυση των θεμάτων υγείας που έχουν. Στις 4 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια του Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας, υπογράψαμε 25 πρωτόκολλα συνεργασίας. 4 εξ αυτών αφορούν το υπουργείο Υγείας. Σε ένα εξ αυτών υπογράψαμε την αδελφοποίηση του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία με το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων Άγκυρας. Στην επίσκεψη μου αυτή αξιολογήσαμε και το πώς θα πραγματωθούνε αυτά τα πρωτόκολλα. Στον υπουργό Υγείας της Ελλάδας πρότεινα το εξής. Κοιτάξτε η απόσταση ανάμεσα στις δύο πρωτεύουσες είναι 2 χιλιάδες χιλιόμετρα. Σας προτείνω το εξής. Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι στα 100 χλμ απόσταση από το νοσοκομείο Αδριανούπολης, σε μια ώρα φτάνει κανείς από τα ένα στο άλλο. Ελάτε να αδελφοποιήσουμε αυτά τα δύο νοσοκομεία. Στην Αδριανούπολη υπάρχει ογκολογικό κέντρο. Υπάρχει ιατρική σχολή με παρελθόν 32 ετών. Υπό αυτή την έννοια μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στην Δυτική Θράκη. Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάτε, εμείς μπορούμε να παράσχουμε κάθε είδους βοήθεια. Μου είπε πως θα μιλήσει σχετικά με τον πρύτανη του πανεπιστημίου. Συζητήσαμε αυτό το θέμα και με τον βουλευτή Κομοτηνής και υπουργό Εσωτερικών. Του είπα ¨Έχετε σοβαρά προβλήματα στην υγεία¨. Εμείς στην υγεία έχουμε διανύσει σημαντική απόσταση. Στο πεδίο αυτά μπορούμε να σας παράσχουμε τις υπηρεσίες υγείας της Αδριανούπολης.

Μας επισκέφτηκε στο προξενείο μας ο Γ.Γ του μικρού κόμματος που είναι εταίρος της κυβέρνησης. Σκέφτηκα το εξής. Πάει άραγε οποιοσδήποτε κομματικός-μέλος κόμματος μας στο ελληνικό προξενείο Κωνσταντινούπολης για να συζητήσει τα θέματα της κυβέρνησης ; Αυτό καταδεικνύει την ισχυρή θέση στην οποία έφτασε η Τουρκία.

………………..

Τα θέματα των ανθρώπων της περιοχής είναι και δικά μας. Πρέπει οπωσδήποτε να το δούμε αυτό. Όποια και αν είναι, να βρούμε λύση. Ήρθαν στο πρόγραμμα μας στο προξενείο. ¨Έστω και 10 λεπτά να συναντηθούμε¨ είπαν. Συναντηθήκαμε. Το κρατικό νοσοκομείο Κομοτηνής δεν μπορεί να τους καλύψει. Γι αυτό το λόγος να αδελφοποιήσουμε το Νοσοκομείο Κομοτηνής και το Κρατικό Νοσοκομείο Κεσσάνης. Μου είπαν πως ¨Σε αυτό το θέμα ζητάμε την βοήθεια σας¨. Όσο και αν κάποιοι δεν βλέπουν το επίπεδο που έχει φτάσει η Τουρκία, οι Έλληνες το βλέπουν¨.

Πρακτορείο Ειδήσεων Τζιχάν  30/3/2013

Σχ : Δηλαδή επειδή πήγε ο Ιλχάν Αχμέτ και τον είδε στο προξενείο αυτό δείχνει την ισχύ της Τουρκίας ;  Μα αυτός και στα γόνατα να του έλεγε να πάει να τον δεί θα πήγαινε !