Ο ΜΟΥΕΖΙΝΟΓΛΟΥ ΣΤΑ ΑΡΡΙΑΝΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

Το μεγαλύτερο μου ευχαριστώ προς τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

 

Μουεζίνογλου :Ωραίοι άνθρωποι του χωριού Αρριανά, πολύτιμοι γέροντες, αγαπημένοι μου άνθρωποι, φίλοι από τα γύρω χωριά που δεν μας αφήσατε μόνους αυτή την βραδιά, καταρχήν ευχαριστώ τον Δημιουργό που μου έδωσε ένα τέτοιο συναίσθημα. Αλλά επιθυμώ να εκφράσω την μεγαλύτερη μου ευχαριστία προς τον μεγάλο ηγέτη και ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

 Ο γεννημένος στα Αρριανά του νομού Κομοτηνής, Μεχμέτ Μουεζίνογλου που διορίστηκε υπουργός Υγείας της Τουρκίας, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα.

Μετά από την επίσκεψη στην Αθήνα, απόψε έφτασε με αεροπλάνο στην Αλεξανδρούπολη. Μόλις κατέβηκε στην Αλεξανδρούπολη πήγε στα Αρριανά, στο χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από ένα πλήθος ατόμων.

Τον υπουργό Μεχμέτ Μουεζίνουγλου και αυτούς που ήταν μαζί του, κατά την επίσκεψη τους τον συνόδευαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, και οι υποπρόξενος Αντνάν Οζτούρκ, Αλπέρ Ατάκ και Ιλκάι Κοτζαγιγίτ.

Αργότερα ο υπουργός Μουεζίνογλου μετείχε σε δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του στο ρεστοράν Τσαμλίκ του χωριού, ενώ μετά το φαγητό επισκέφτηκε καφενεία του χωριού στα οποία συνομίλησε με τον κόσμο.

 ¨Σας συγχαίρω που δώσατε έναν τέτοιο γόνο στην Τουρκική Δημοκρατία¨

Ο πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ ανέφερε πως αυτά που έγιναν σήμερα αποτελούν μια κατάσταση υπερηφάνειας για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και συνέχισε λέγοντας :

¨Αισθάνομαι πολύ τυχερός, διότι μέχρι σήμερα πέρασαν πολλοί πρόξενοι, πρωθυπουργοί και υπουργοί. Αλλά ποτέ ένας πρόξενος Κομοτηνής δεν φιλοξένησε έναν Δυτικοθρακιώτη υπουργό της Τουρκικής Δημοκρατίας, και αυτή η τιμή έλαχε σε μένα. Αλλά η πραγματική τιμή εδώ είναι η δική σας. Ο κύριος υπουργός μας αποτελεί μια υπερηφάνεια της Δυτικής Θράκης και του χωριού Αρριανά. Σας συγχαίρω που δώσατε έναν τέτοιο γόνο στην Τουρκική Δημοκρατία¨

………………….

 Εφ. Μπιρλίκ 28/3/2013