ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Eπίθεση σε Κούρδους εργάτες στην Κωνσταντινούπολη

 Πολυπληθής ομάδα επιτέθηκε σε ομάδα Κούρδων εργατών στην Ουμρανίγιε της Κωνσταντινούπολης. Η κατάσταση δυο εξ αυτών είναι βαριά.

Πολυπληθής ομάδα επιτέθηκε σε ομάδα Κούρδων εργατών που δούλευαν σε οικοδομή. Δύο από αυτούς που υπέστησαν την επίθεση βρίσκονται σε βαριά κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορία που μας έδωσαν οι εργάτες, ομάδα 150-200 ατόμων επιτέθηκε στην ομάδα των 12 Κούρδων εργατών. Το γεγονός συνέβη σήμερα γύρω στις 20.00 στην συνοικία Τσακμάκ της Ουμρανίγιε. Εργάτες με τους οποίους μιλήσαμε μας είπαν πως δύο φίλοι τους τραυματίστηκαν με μαχαίρι και ότι η κατάσταση τους είναι κρίσιμη. Οι τραυματίες εργάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χαϊντάρπασά.

Σύμφωνα με αυτά που ανέφεραν οι εργάτες, μετά από την καταγγελία τους, στον χώρο ήρθε ένα μόνο αστυνομικό όχημα. Μας είπαν επίσης πως κανείς εκ των επιτιθέμενων δεν συνελήφθη, πως τώρα τους έχουν στο περίμενε στην αυλή της αστυνομίας, πως οι αστυνομικοί δεν έδειξαν ενδιαφέρον για αυτούς και ότι τους είπαν πως ¨δεν μπορούν να αναλάβουν την ασφάλεια τους¨.

Οι 12 εργάτες μένουν στο ίδιο σπίτι, αλλά είπαν πως αυτή τη στιγμή φοβούνται να πάνε εκεί.

Haber.sol.org 13/3/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone