ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Οπαδοί της Μπουρσασπόρ επιτέθηκαν σε γυναίκες στο Καντίκοϊ

 Χούλιγκαν της Μπούρσασπορ κραυγάζοντας ¨κατάρα στο ΠΚΚ¨ επιτέθηκαν σε γυναίκες που έκαναν πορεία στο Καντίκοϊ για την Παγκόσμια Μέρα Γυναίκας. Στην επίθεση τραυματίστηκαν 10 γυναίκες. Σε άλλη επίθεση πατέρας που θέλησε να προστατεύσει το παιδί του, μαχαιρώθηκε.

Γυναίκες οι οποίες διαδήλωναν από το νοσοκομείο Νουμουνέ μέχρι την πλατεία Καντίκοϊ δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς της Μπούρσασπορ. Η πορεία είχε οργανωθεί από 30 σχεδόν συλλόγους και οργανώσεις και κόμματα όπως τα BDP , ÖDP και ESP και την ώρα που φώναζαν συνθήματα του τύπου ¨Οι γυναίκες δεν θέλουν πόλεμο¨ και ¨Οι άντρες σκοτώνουν, οι γυναίκες προστατεύουν¨ στα τουρκικά και κουρδικά, οι οπαδοί της Μπουρσασπόρ απάντησαν με το σύνθημα ¨κατάρα στο ΠΚΚ¨.

Αργότερα οι οπαδοί αυτοί επιτέθηκαν σε αυτές τις γυναίκες στα λεωφορεία όπου είχαν επιβιβαστεί. Από τις επιθέσεις αυτές 10 γυναίκες τραυματίστηκαν.

Πεντάχρονο παιδί και η μητέρα του ξυλοκοπήθηκε, ενώ η ομάδα των χούλιγκαν επιτέθηκε με πέτρες και μπουκάλια στα λεωφορεία στα οποία είχαν επιβιβαστεί οι γυναίκες μετά από το τέλος της πορείας. Πολλά λεωφορεία καταστράφηκαν.

Έγινε γνωστό πως η κατάσταση των γυναικών που τραυματίστηκαν είναι καλή και ότι συνεχίζεται η θεραπεία τους. Επίσης γυναίκα ονόματι Σεχριμπάν Γκουβέν που προσπάθησε να προστατεύσει τον εαυτό της κατά την επίθεση, έσπασε το πόδι της.

 Εφ. Μιλλιέτ 11/3/2013