ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

Οπισθοδρομικός αρθρογράφος: ¨Ο φεμινισμός είναι ανώμαλη ιδεολογία, το κορίτσι δεν σπουδάζει, δεν υπάρχει βιασμός γυναίκας συζύγου από τον σύζυγο.

 

Ο οπισθοδρομικός αρθρογράφος Μεχμέτ Σεφκέτ Εϊγκί στο σημερινό του άρθρο χρησιμοποιεί φράσεις με τις οποίες υπερασπίζεται την βία σε βάρος των γυναικών, ενώ σχετικά για τον φεμινισμό γράφει πως ¨είναι μια ανώμαλη ιδεολογία¨. Ο Εϊγκί λέει πως ¨η μουσουλμάνα γυναίκα δεν γλείφει σαν την αγελάδα το παγωτό¨, και ζητά να μην σπουδάζουν τα κορίτσια, και οι δασκάλες να διδάσκουν φορώντας μουσουλμανική μαντίλα.

Ο οπισθοδρομικός δημοσιογράφος Μεχμέτ Σεβκέτ Εϊγκί στο σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα Milli Gazete, καλεί τις γυναίκες να αγωνιστούνε κατά του φεμινισμού. Ο Εϊγκί υποστηρίζει την βία κατά των γυναικών, ζητά να ανοίξουν ¨ισλαμικά σχολεία θηλέων¨, και να διδάσκονται από δασκάλες που φοράνε την μαντίλα. Τα λόγια του για μια ακόμη φορά δείχνουν το μίσος των οπισθοδρομικών κατά των γυναικών και τον παραλογισμό τους.

¨Ο φεμινισμός είναι μια διεστραμμένη και ανώμαλη ιδεολογία¨

Στο άρθρο του γράφει πως ¨Άντρες και γυναίκες δεν είναι απόλυτα ίσοι¨, ενώ σχετικά με τον φεμινισμό γράφει πως ¨Αποτελεί παράβαση του Ισλάμ, είναι μια διεστραμμένη και ανώμαλη ιδεολογία¨. Κάνει επίσης έκκληση προς τις γυναίκες να αγωνιστούν ενάντια στον φεμινισμό. Επίσης κατηγορεί ως φεμινιστική την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, επειδή δεν εμποδίζει την προσέλευση γυναικών στο τζαμί, λέγοντας πως ούτε επί εποχής Μουσταφά Κεμάλ, Ισμέτ Ινονού και πραξικοπηματιών δεν υπήρχε τόσος φεμινισμός.

¨Δεν υπάρχει βιασμός γυναίκας από τον σύζυγο της¨

Ο Εϊγκί υπερασπιζόμενος την βία σε βάρος των γυναικών χρησιμοποιεί την παρακάτω απάνθρωπη φράση : ¨ Ο σημερινός νόμος κατάντησε έτσι ώστε να θεωρεί πως υπάρχει ακόμη και βιασμός γυναίκας από τον σύζυγο της. Οι φεμινίστριες εναντιώνονται σε αυτό. Η ποινή της απομάκρυνσης από την οικία είναι λυπηρή¨.

………………

Ο Εϊγκί στο άρθρο του γράφει πως ¨Μια ευγενική και πολιτισμένη γυναίκα του Ισλάμ, δεν μπορεί το καλοκαίρι να γυρνά και να γλείφει σαν την αγελάδα το παγωτό

………………….¨

Haber.sol.org 3/3/2013