ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝ

Υφυπουργός Εξωτερικών : ¨ Τα σχολεία της κοινότητας αποτελούν σημαντικό παράγοντα της εξωτερικής πολιτικής

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Νατζί Κορού, μιλώντας με επαίνους σχετικά με τα τουρκικά σχολεία της κοινότητας Γκιουλέν, είπε πως τα σχολεία που ανοίγει η κοινότητα Γκιουλέν στο εξωτερικό αποτελούν σημαντικό παράγοντα της εξωτερικής πολιτικής.

Ο πρέσβης και Υφυπουργός Εξωτερικών Νατζί Κορού, στο ίδρυμα Επιστήμης και Τέχνης κάνοντας μια παρουσίαση με τίτλο ¨Νέα τουρκική εξωτερική πολιτική¨, ανέφερε πως πλέον παράλληλα με τις κρατικές υπηρεσίες, σημαντικό παράγοντα της εξωτερικής έχουν φτάσει να είναι και οι μη κυβερνητικές πρωτοβουλίες και πρόσθεσε πως τα σχολεία της κοινότητας Γκιουλέν στο εξωτερικό συνιστούν σημαντικό όχημα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

¨Μαύρα παιδιά τραγουδάνε και λένε ποιήματα στα τουρκικά¨

Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδα Ζαμάν με τίτλο ¨¨Τουρκικά σχολεία, ο πιο σημαντικός παράγων της εξωτερικής πολιτικής¨, ο Κορού κοινοποιώντας την εμπειρία του από επίσκεψη σε τουρκικά σχολεία ανέφερε : ¨ Τα σχολεία μας στο εξωτερικό συνιστούν ένα πολύ σημαντικό όχημα. Πήγα μαζί με τον πρόεδρος της Δημοκρατίας μερικές φορές στην Αφρική και στην Μέση Ανατολή. Επισκεφτήκαμε το Μπαγκλαντές και την Ινδία. Όπου πάμε επισκεπτόμαστε και τα τουρκικά σχολεία. Βλέποντας τα ανατριχιάζουμε. Πας στην Γκάνα και στην Γκαμπόν και πάλι και εκεί υπάρχουν. Σε κάθε χώρα υπάρχουν 2-3. Σε αυτά τα σχολεία διδάσκεται η τουρκική κουλτούρα και τα τουρκικά. Βλέπετε μαύρους μαθητές να λένε τραγούδια και ποιήματα στα τουρκικά. Αυτό αποτελεί μια πηγή υπερηφάνειας¨.

Haber.sol.org 17/3/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone