ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΚΚ

Απάντηση από το KCK προς τον Ερντογάν : Η απόσυρση είναι δυνατή με την δημιουργία του νομικού υπόβαθρου

Το εκτελεστικό συμβούλιο του KCK απάντησε στην ανακοίνωση του Ερντογάν που είπε ¨Οι ΠΚΚδες να αφήσουν τα όπλα τους και να φύγουν¨. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως για την απόσυρση των δυνάμεων του ΠΚΚ είναι απαραίτητη η δημιουργία του νομικού υπόβαθρου, και για την μονιμότητα της κατάστασης είναι αναγκαίο να γίνουν κάποια βήματα.

Στην ανακοίνωση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK, αναφέρεται πως το KCK μετά από την έκκληση του Οτζαλάν στους εορτασμούς του Νεβρόζ, κήρυξε εκεχειρία, αλλά ότι ενάντια σε αυτό η κυβέρνηση του ΑΡ δεν έχει κάνει τα υπαρκτά βήματα που της αναλογούνε.

¨Να δημιουργηθεί νομικό υπόβαθρο¨

Σύμφωνα με την είδηση του ANF η ανακοίνωση του KICK αναφέρει τα εξής :

¨Πιστεύουμε πως όλοι είδαν με προσοχή τις δηλώσει του πρωθυπουργού Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή είπε σχετικά με τις δυνάμεις μας να αφήσουν τα όπλα τους και να φύγουν. Καταρχήν η γλώσσα και το ύφος του Ερντογάν δημιουργεί μια λανθασμένη και αρνητική αντίληψη πως όλα θα μπορούσαν να γίνουν μονόπλευρα και με δική του πρωτοβουλία. Και όμως η διαδικασία δεν είναι μονόπλευρη. Η διαδικασία μπορεί να εξελιχθεί μόνο μέσω αμοιβαίων βημάτων και στο τέλος των συνομιλιών και διαπραγματεύσεων του κράτους με τον ηγέτη μας. Η απόσυρση όπως την θέτει ο Ερντογάν δεν είναι στην ατζέντα μας. Η απόσυρση είναι δυνατόν να τεθεί, όταν το κράτος κάνει τα δέοντα βήματα, και όταν δημιουργηθεί το νομικό και θετικό υπόβαθρο για την απόσυρση των δυνάμεων μας. Για αυτό είναι αναγκαίο για να πειστούν οι ανταρτικές δυνάμεις μας να γίνουν κάποια απτά πρακτικά βήματα, που θα δείχνουν την μονιμότητα και την σταθερότητα της διαδικασίας.

¨Ο Ερντογάν δεν χρησιμοποίησε καν τον όρο Κουρδικό θέμα, αλλά χρησιμοποίησε τις λέξεις ¨τρομοκρατία¨ και ¨τρομοκράτες¨, κάτι που δημιουργεί αμφιβολίες για την ειλικρίνεια και την σοβαρότητα της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα, …..

……………¨

Haber.sol.org 30/3/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone