ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΓΑΖΑ

¨Να μην έρθει ο Ερντογάν, δεν θέλουμε¨

Αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Διοίκησης ανακοίνωσε πως είναι ενάντιοι στη επίσκεψη του Ερντογάν που σχεδιάζεται να γίνει στην Γάζα τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Jerusalem Post, αξιωματούχος από την Ραμάλλα, δήλωσε πως ¨ Η Παλαιστινιακή Διοίκηση ενημέρωσε την Τουρκική κυβέρνηση πως είμαστε ενάντιοι σε μια τέτοια επίσκεψη. Διότι μια τέτοια κατάσταση θα εμβαθύνει περισσότερο την διάσπαση μεταξύ των Παλαιστινίων. ¨.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως ¨Η λωρίδα της Γάζας δεν είναι ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, και η Χαμάς δεν είναι νόμιμος εκπρόσωπος των Παλαιστινίων¨.

Παλαιότερα η Παλαιστινιακή Διοίκηση που κυριαρχεί στην Δυτική Όχθη είχε εναντιωθεί στην επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ και του πρωθυπουργού της Μαλαισίας στην Γάζα, αλλά και οι δύο ηγέτες παρά τις αντιρρήσεις αυτές είχαν πραγματοποιήσει τις επισκέψεις τους.

Ενώ ο πρόεδρος της Τυνησίας, μετά από ανάλογες αντιδράσεις από την μεριά της Ραμάλλας, είχε ακυρώσει την επίσκεψη του εκεί.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΠΑΣ

Στο μεταξύ η αραβική εφημερίδα Ελ Κουντς που βγαίνει στο Λονδίνο, έγραψε πως ενδεχομένως ο Ερντογάν να πάρει μαζί του στην επίσκεψη στην Γάζα και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Σύμφωνα με το άρθρο, η Άγκυρα αποφάσισε να στηρίξει βήματα που θα επιλύσουν την ασυμφωνία μεταξύ Φατάχ και Χαμάς.

Η εφημερίδα αναφέρει πως σχετικά με αυτό το θέμα, ο υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου είχε συνομιλίες με Παλαιστίνιους και Άραβες ηγέτες.

……………..

Εφ.Χουριέτ 28/3/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone