ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

Εάν το κράτος δεν σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία στα άλλα στάδια

Ο Κούρδος Λαϊκός Ηγέτης Αμπντουλλάχ Οτζαλάν όταν συναντήθηκε με την επιτροπή του ΒDP στις 23 Φεβρουαρίου, έκανε έκκληση προς το κράτος και το ΠΚΚ να απελευθερώσουν τους αιχμαλώτους. Το HPG υπακούοντας στην έκκληση, απελευθέρωσε προχτές τους 8 αιχμαλώτους. Ενώ το κράτος από την μέρα που έγινε η έκκληση του Οτζαλάν, συνέχισε τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις. Ο πρόεδρος της IHD Oζτούρκ Τουρκντογάν που ήταν μέσα στην επιτροπή που παρέλαβε τους αιχμαλώτους από το HPG, δηλώνει πως ¨η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει μόνο αν το κράτος σύντομα κάνει το βήμα του¨.

Ένας μήνας πέρασε από την έκκληση του Λαϊκού Ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν προς το κράτος ¨να αφεθούν ελεύθεροι οι αιχμάλωτοι¨. Και ενώ πλέον δεν έχει απομείνει αιχμάλωτος στρατιώτης ή κρατικός λειτουργός στα χέρια του ΠΚΚ, το κράτος από τις 23 Φεβρουαρίου και εντεύθεν, συνέλαβε και προφυλάκισε δεκάδες Κούρδους.

¨ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ¨

Ο πρόεδρος της IHD Oζτούρκ Τουρκντογάν που ήταν μέσα στην επιτροπή που παρέλαβε τους αιχμαλώτους από το HPG, υπογραμμίζει πως ¨τώρα είναι η σειρά του κράτους¨.

Ο Τουρκντογάν εστιάζεις το γεγονός πως για να προχωρήσει σταθερά η ειρηνευτική διαδικασία χρειάζεται να υπάρχουν κάποιες συνθήκες, και ότι το πιο σημαντικό είναι η ¨μόνιμη εκεχειρία¨. Τόνισε πως αυτό θα πρέπει να είναι μια απόφαση στην οποία θα υπακούσουν και οι δύο πλευρές. Ο Τουρκντογάν είπε πως είναι ανάγκη το κράτος το συντομότερο δυνατό να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, καθώς έτσι θα μπορεί η διαδικασία να περάσει και στα επόμενα στάδια.

……………..

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 15/3/2013

Σχ : Ο άνθρωπος τα αυτονόητα λέει, αλλά το θέμα είναι αν ακούει κανείς.