Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΥΣΑΣ

Επίσκεψη από τον σύμβουλο της πρωθυπουργίας κ. Σααντετίν Κιλίτς

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και τα μέλη του Δ.Σ. υποδέχτηκαν στα γραφεία του συλλόγου τον σύμβουλο της πρωθυπουργίας κ. Σααντετίν Κιλίτς. Στην σύσκεψη κατά την οποία έγινε εκτίμηση της κατάστασης των ομογενών, τόσο στην Προύσα όσο και αυτών στη Δυτική Θράκη, ενώ ο Κιλίτς είπε πως πάντοτε παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα θέματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

O σύμβουλος της πρωθυπουργίας κ. Σααντετίν Κιλίτς ανέφερε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης κινούνται όντας με εθνική επίγνωση και συνείδηση, και είπε : Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης παρά τις πολλές δυσκολίες και καταπιέσεις που βίωσαν στο παρελθόν δεν αφομοιώθηκαν, και διατήρησαν μέχρι σήμερα την δική τους ταυτότητα και πολιτισμό. Αποτελεί απόλυτη πίστη μας πως κατά τον ίδιο τρόπο θα τα συντηρήσουν μεταδίδοντας τον πολιτισμό και τα πιστεύω τους στις επόμενες γενιές.

Ο Κιλίτς υπογράμμισε πως ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης υπηρετεί έναν ωραίο σκοπό και είπε : ¨ Κινούμενοι ως σύλλογος με ειλικρίνεια, τιμιότητα και δικαιοσύνη χάριν του αγώνα στον οποίο πιστεύετε, τελείτε εξαίρετες προσπάθειες για την επίλυση των θεμάτων των συμπολιτών σας¨.

Είμαστε η φωνή των Δυτικοθρακιωτών

Ο πρόεδρος του BTTDD-Προύσας Σουκρού Κιοσέ, ανέφερε πως ο σύλλογος με διάφορες εκδηλώσεις συνενώνει τους Δυτικοθρακιώτες, και είπε πως ¨ Στην Προύσα ζούνε περίπου 90.000 Δυτικοθρακιώτες συμπολίτες μας . Εμείς λοιπόν πραγματοποιούμε εκδηλώσεις ώστε οι άνθρωποι αυτοί να συνευρίσκονται και να έχουν αλληλεγγύη μεταξύ τους¨.

Ο Κιοσέ είπε πως την επόμενη χρονιά θα γιορτάσουν τα 40 χρόνια του παραρτήματος Προύσας του BTTDD, και ότι ¨Ελπίζω πως θα γιορτάσουμε τα 40 έτη, σε μια ωραία βραδιά, την οποία θα τιμήσετε με την συμμετοχή σας¨.

Στο τέλος της συνάντησης Ο Κιοσέ χάρισε στον Κιλίτς το βιβλίο ¨Θύελλα Δρ. Αχμέτ Σαδίκ¨, βιβλίο που γράφτηκε προς τιμήν του αείμνηστου ηγέτη των Τουρκων της Δυτικής Θράκης.

 Ιστοσελίδα του παραρτήματος Προύσας του BTTDD  27/3/2013

Σχ : Δεν πιστεύω να σας ενοχλεί ότι ο σύμβουλος του Ερντογάν παρευρίσκεται στο σύλλογο που έχει ως λάβαρο την σημαία της ¨ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨ ; ….