ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 Σύσκεψη στην βουλή με θέμα την μειονοτική εκπαίδευση

Ανακοινώθηκε πως σύσκεψη με θέμα την μειονοτική εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της βουλής στις 27 Μαρτίου.

Στην σχετική με το θέμα αυτό ανακοίνωση που έγινε από το γραφείο του Χατζηοσμάν αναφέρονται τα εξής ; ¨ Στην εν λόγω σύσκεψη μετείχαν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ροδόπης-Έβρου Μεχμέτ Ντερντιμάν, ο Γ.Γ. του ίδιου συλλόγου Τοπάλ Μεχμέτ Χουσεΐν Μεχμέτ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ξάνθης Αχμέτ Χότζα, ο Γ.Γ, του ίδιου συλλόγου Σεϊχάν Μολλά, ενώ από την ηγεσία του υπουργείου μετείχαν ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας Αθανάσιος Κυριαζής και ο σύμβουλος του υπουργού Παιδείας Άγγελος Λάσκαρης.

Στην σύσκεψη που έγινε συζητήθηκαν λεπτομερώς τα θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης, ενώ τα αιτήματα των δύο συλλόγων τέθηκαν από τους προέδρους και τους Γ.Γ. τους. Οι πλευρές που μετείχαν στην σύσκεψη εξέφρασαν την θέληση τους για επίλυση των θεμάτων της μειονοτικής εκπαίδευσης και για την διασφάλιση μιας καλής παιδείας για τα παιδιά της μειονότητας, και αντάλλαξαν απόψεις. Στο τέλος της συνάντησης αποφασίστηκε να ξαναβρεθούνε ξανά, ώστε να εξετασθούνε τα θέματα που αφορούν τους συλλόγους και να εκτιμηθούν τα αιτήματα τους.

 Επίσκεψη στον Μελισσόπουλο

Από την άλλη ο Αχμέτ Χατζηοσμάν στις 26 Μαρτίου επισκέφτηκε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης Σάββα Μελισσόπουλο και του ευχήθηκε επιτυχίες στα καθήκοντα του. Στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης αβροφροσύνης, τέθηκαν τα θέματα της εκπαίδευσης της περιφέρειας, ενώ δόθηκε βαρύτητα στα θέματα που βιώνει η μειονοτική εκπαίδευση.

 Εφ. Γκιουντέμ 28/3/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone