ΠΕΡΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

Η στρατοχωροφυλακή σε 11 χρόνια παρακολούθησε 470 χιλιάδες άτομα 

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής, άνοιξαν τις πύλες των μυστικών κέντρων τηλεφωνικών υποκλοπών και τεχνικών παρακολουθήσεων. Ο Διοικητής Πληροφοριών της Στρατοχωροφυλακής ανακοίνωσε πως μόνο η στρατοχωροφυλακή τα τελευταία 11 χρόνια υπέκλεψε συνομιλίες 470.000 ατόμων. Σε αυτά το νούμερο δεν περιλαμβάνονται αυτοί που παρακολουθήθηκαν από την αστυνομία και την ΜΙΤ. Και ενώ η στρατοχωροφυλακή το 2002 είχε υποκλέψει συνομιλίες από 380 άτομα, το νούμερο αυτό το 2008 έφτασε στα 108.000 άτομα το 2008.

Λευκό OPEL COMBO

Μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης Παράνομων Υποκλοπών της βουλής, επισκέφτηκαν τα κέντρα υποκλοπής της αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής. Οι βουλευτές επισκέφτηκαν το ένα από τα έξι κέντρα υποκλοπών της αστυνομίας, ενώ είδαν την αίθουσα από την οποία η στρατοχωροφυλακή μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα 99 άτομα. Τα μέλη πέρα από την αίθουσα των καταγραφών, ερεύνησαν μέσω ηλεκτρονικής οθόνης πόσα και τίνων τηλέφωνα υποκλέπτονται. Η στρατοχωροφυλακή ανακοίνωσε πως δεν διαθέτει οχήματα υποκλοπών περιβάλλοντος χώρου, ενώ αστυνομικοί αρμόδιοι υπέδειξαν στους βουλευτές ένα λευκό όχημα Opel Combo, με το οποίο γίνεται υποκλοπή χώρου. Ενημερώθηκαν οι βουλευτές για το όχημα που στο πίσω του μέρος έχει μπαταρία, τα τζάμια του είναι καλυμμένα με μαύρη ταινία και εντός του οχήματος υπάρχουν συσκευές καταγραφής ήχου και κάμερες.

Οι αρμόδιοι της στρατοχωροφυλακής, μετέφεραν γραπτώς τις απαντήσεις σε ερωτήσεις που είχαν κάνει νωρίτερα οι βουλευτές. Στο έγγραφο αυτό αναφερόταν πως ¨ Η τηλεφωνική υποκλοπή συνιστά ένα μικρό μέρος του συνόλου δραστηριοτήτων για την συγκέντρωση πληροφοριών, αλλά μπορεί να ειπωθεί πως αποτελεί μια αποτελεσματική μέθοδος¨.

………

Εφ. Χουριέτ 14/3/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone