ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ;

Και η ΜΙΤ τα αποκήρυξε : Σε ποιόν ανήκουν τα 11 οχήματα υποκλοπών ;

 ΜΙΤ : Δεν ασκούμε υποκλοπές περιβάλλοντος

Αξιωματούχοι της ΜΙΤ που κατέθεσαν στην επιτροπή υποκλοπών της βουλής, είπαν όπως και οι υπεύθυνοι της αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής πως κανένα από τα 11 οχήματα υποκλοπών (observasyon) που λέγεται πως κυκλοφορούν στην Τουρκία.

Οι αρμόδιοι της ΜΙΤ δήλωσαν : ¨Εμείς δεν κάνουμε υποκλοπές περιβάλλοντος. Ούτε κάνουμε παράνομες υποκλοπές. Όταν ζητήσουμε απόφαση για παρακολούθηση, μας παρέχεται εύκολα από τα δικαστήρια¨. Καθώς όμως τα συγκεκριμένα οχήματα μένουν έωλα, βουλευτές της αντιπολίτευσης ρώτησαν ¨Μα τότε σε ποιόν ανήκουν αυτά τα οχήματα ; ¨.

Η επιτροπή υποκλοπών της βουλής μετά από υπεύθυνους αστυνομίας και στρατοχωροφυλακής, χτες άκουσαν 3 υπεύθυνους της ΜΙΤ

ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

Ανέφεραν :

¨Για χάρη της ασφάλειας της χώρας υποκλέπτουμε αυτούς που ασκούνε κατασκοπικές δραστηριότητες. Δεν κάνουμε υποκλοπές περιβάλλοντος με σκοπό την συγκέντρωση πληροφοριών. Ούτε υποκλέπτουμε πρόσωπα. Δεν υπάρχει εντός της ΜΙΤ όχημα υποκλοπών. Όταν χρειαστεί κάτι τέτοιο, συνεργαζόμαστε με την αστυνομία.

Μπορούμε να υποκλέπτουμε και να παρακολουθούμε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Παρακολούθηση περιβάλλοντος μπορεί να γίνει ακόμη και από την κάμερα του υπολογιστή¨.

 Askerhaber 28/2/2013