Η ΔΗΜ.ΑΡ. ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ

Επίσκεψη από την ΔΗΜ.ΑΡ. στην ΠΕΚΕΜ

 

Μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ. Ροδόπης , στις 27 Φεβρουαρίου 2013 ημέρα Τετάρτη, επισκέφτηκαν την ΠΕΚΕΜ. Τον υποψήφιο βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ και τον πρόεδρο της νομαρχιακής οργάνωσης Δάμωνα Δαμιανό υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, ο αντιπρόεδρος Τζαφέρ Χαφίζ Μεχμέτ, τα μέλη του Δ.Σ. Αλή Εμίν και Γκιουλάι Μεχμέτ και η Γενική Διευθύντρια Περβίν Χαϊρουλλάχ.

Ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη των στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ. Ευχαρίστησε για αυτό τον λόγο τα μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ. και τόνισε πως η ΠΕΚΕΜ επιθυμεί να συνεργαστεί με όλους τους φορείς της μειονότητας και της πλειονότητας, για το ξεπέρασμα των εμποδίων της μειονοτικής εκπαίδευσης στην Δυτική Θράκη

Κατά την συνάντηση που διεξήχθη σε ένα περιβάλλον ειλικρίνειας, τα μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ. ανακοίνωσαν τις σχετικές με τα μειονοτικά θέματα πολιτικές τους, καθώς και τα μελλοντικά τους σχέδια. Παράλληλα αναφέρθηκε πως ένας από τους βασικούς σκοπούς ίδρυσης της ΔΗΜ.ΑΡ, ήταν και ο αμοιβαίος διάλογος γύρω από το θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 28/2/2013