ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ DHKP-C

Η DHKP-C χτες το βράδυ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στο κτίριο του ΑΚΡ

 Ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΡ.

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα φιλική προς την οργάνωση, αναφέρεται πως ¨Το υπουργείο της Δικαιοσύνης ως σύμβολο αδικίας και τα γραφεία του ΑΚΡ ως αρχηγείο όπου παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, χτυπήθηκαν από μαχητές μας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ¨το υπουργείο Δικαιοσύνης και τα γραφεία του ΑΚΡ, είναι τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια της Άγκυρα την πρωτεύουσα της Τουρκίας¨, ενώ αναφέρεται πως εσκεμμένα η επίθεση έγινε σε ώρες όπου δεν υπήρχε προσωπικό.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής :

¨Και στις δύο δράσεις μας δεν είχαμε ως στόχο από το εχθρικό μέτωπο, ούτε αστυνομικό ούτε κανένα στέλεχος του ΑΚΡ, ούτε κανέναν εργαζόμενο.

Ως στόχοι επιλέγησαν το υπουργείο της Δικαιοσύνης ως σύμβολο αδικίας και τα γραφεία του ΑΚΡ ως αρχηγείο όπου παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις

Παρά την ευαισθησία μας, λέγεται πως κατά την δράση ενάντια στο υπουργείο Δικαιοσύνης τραυματίστηκε ελαφρά ένας εργαζόμενος.

Ζητάμε συγγνώμη για αυτό τον ελαφρύ τραυματισμό από το άτομο και από την οικογένεια του και μεταφέρουμε τα περαστικά μας¨.

Τ24 20/3/2013