ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Την ταινία αυτή την είδαμε πολλές φορές

 

 

 

 

 
Την περασμένη εβδομάδα παρακολουθήσαμε σε εθνικό τηλεοπτικό κανάλι μια εκπομπή σχετικά με την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Καθώς είχα δει το τρέιλερ της εκπομπής, όπως όλοι έτσι και εγώ, είχα καταλάβει πως δεν ήταν κάτι το διαφορετικό από αυτά που έχουμε δει παλιότερα. Για αυτό τον λόγο χάρηκα όταν είδα τις εύστοχες διατυπώσεις που είχα στο άρθρο της περασμένης εβδομάδας για αυτό το θέμα. 

Για χρόνια άλλωστε ξέρουμε πως τα τηλεοπτικά κανάλια που έρχονται στην περιοχή μας δεν έρχονται για να κάνουν αμερόληπτες εκπομπές. Αυτά είναι κανάλια που όπως γίνεται αντιληπτό και από την παρουσίαση των εκπομπών, έρχονται κατά παραγγελία για να περάσουν την επίσημη (μαύρη) σχετικά με την μειονότητα μας προπαγάνδα. Έρχονται για να φρεσκάρουν την κρατική προπαγάνδα πως εντός της ¨Ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας, υπάρχουν τρεις διαφορετικές εθνικές ομάδες (Ελληνο-Σλάβοι Πομάκοι, Τουρκόφωνοι και Ρωμά) και δύο διαφορετικές θρησκείες)¨ και για να ξύσουν την περιοχή μας.

Κατά τις μέρες που είναι στην επικαιρότητα ο καταραμένος νόμος των ¨240 ιμάμηδων¨ που προβλέπει την δια της βίας επιβολή θρησκευτικών λειτουργών στην μειονότητα μας, όλοι μας καταλαβαίνουμε γιατί τα εθνικά τηλεοπτικά κανάλια έρχονται στην περιοχή μας. Με αυτές τις εκπομπές αυτή η κυβέρνηση ακροδεξιών τάσεων του Σαμαρά, περνάει το μήνυμα πως θα συνεχίσει μέχρι τέλους αυτή την πολιτική αφομοίωσης που δεν υπολογίζει καθόλου την μειονότητα και αρνείται την εθνική και θρησκευτική της ταυτότητα.

Τη Δευτέρα το βράδυ εκπομπή του Mega σχετικά με την τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, πάλι έκανε παραπληροφόρηση. Για μια ακόμη φορά μεταδόθηκαν ψέματα σχετικά με τους Πομάκους Τούρκους της ορεινής περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες μας πολλά από αυτά που ανέφεραν νέοι που μίλησαν σε συνεντεύξεις, κόπηκαν. Όλοι όσοι λογοκρίθηκαν είναι εκείνοι που είχαν αναφέρει πως είναι Τούρκοι.

Αυτοί οι οποίοι στήριξαν τις γενοκτονίες που έγιναν σε Βοσνία και Αζερμπαϊτζάν σε βάρος των μουσουλμάνων και των Τούρκων, ή τουλάχιστον τις αγνόησαν, έρχονται και με λογοπαίγνια στήνουν παγίδες στα Πομακο-Τουρκάκια παιδιά μας και προβάλλουν πως δεν υπάρχουν. Να ξέρουν καλά όμως με την δημοσίευση κάποιων επιλεγμένων δηλώσεων από κάποιους νοικιασμένους ή άλλους ανθρώπους μας, η Τουρκική Μειονότητα δεν καταργείται. Με αυτές τους τις προσπάθειες μόνο τον εαυτό τους ξεγελάνε

Και φυσικά μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτούς που θα πούνε ¨Μα καλά, κοίτα τόσα άτομα λένε τα αντίθετα από εσένα, εσύ τι έχεις να πεις ;¨.

Να μην γελιέται κανείς. Φυσικά και δεν έχουν σχέση με την αλήθεια αυτά. Οι άνθρωποι μας που δίνουν διαφορετικές πληροφορίες και φέρονται έτσι το κάνουν διότι μαστίζονται από τους υπεύθυνους των καναλιών και για να προφυλαχτούν από τον μηχανισμό αφομοίωσης του παρακράτους. Διαφορετικά κανονικό μέλος της μειονότητας, χωρίς απειλές και καταπίεση, δεν θα έκανε δηλώσεις που ευχαριστούνε το παρακράτος.

………………..

 Εφ. Μιλλέτ   28/2/2013

Τζεγκίζ Ομέρ

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone