ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΥΠΡΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΜΠΑΓΙΣ

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κάλεσε τον Νίκο Αναστασιάδη να συνεχίσει την στάση του υπέρ της λύσης

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και επικεφαλής των ενταξιακών διαβουλεύσεων Εγεμέν Μπαγίς έδωσε στήριξη στον νεοεκλεγέντα ηγέτη της Ρωμαίικης Διοίκησης Νότιας Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων πραγματοποίησε μια συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής Εναρμόνισης της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τούρκος υπουργός ο οποίος κατά τη συνάντηση σχολίασε τις εκλογές που διεξήχθησαν στην Ρωμαίικη Διοίκηση της Νότιας Κύπρου χαρακτήρισε τον Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος είχε υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν ως έναν εκλεγμένο ηγέτη.

“Εγώ θεωρώ τον Αναστασιάδη όχι σαν εκλεγμένο πρόεδρο αλλά σαν εκλεγμένο αρχηγό κοινότητας. Ευχής έργο είναι να υπάρξει στην Κύπρο μια μέρα μόνιμη λύση που θα στηρίζεται στην πολιτική ισότητα. Στην περίπτωση αυτή ελπίζουμε ότι θα υπάρχει κοινός πρόεδρος του Ενωμένου Κυπριακού Κράτους” δήλωσε ο Μπαγίς.

Ο Τούρκος υπουργός ο οποίος κάλεσε τον Ελληνοκύπριο ηγέτη να συνεχίσει την στάση του υπέρ της λύσης δήλωσε “η σημαντικότερη και μεγαλύτερη συμβολή μου στον κύριο Αναστασιάδη τον οποίο οι πολίτες της Ρωμαίικης Διοίκησης της Νότιας Κύπρου εξέλεξαν και εμπιστεύτηκαν επειδή μέχρι σήμερα τάχθηκε υπέρ της λύσης είναι να υψώσει το ανάστημα του απέναντι σε αυτούς που θέλουν να τον απομακρύνουν από τη λύση”.

Ο Μπαγίς απεύθυνε έκκληση και στη Ρωμαίικη Διοίκηση που βρίσκεται στα πλοκάμια της οικονομικής κρίσης.

“Την ημέρα που η Ρωμαίικη Διοίκηση της Κύπρου επιτρέψει την προσγείωση αεροσκαφών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο αεροδρόμιο Ercan, είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τα λιμάνια και τον εναέριο χώρο μας στα πλοία και στα αεροσκάφη της Ρωμαίικης Διοίκησης της Νότιας Κύπρου. Αφού αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση καλώ τον κύριο Αναστασιάδη να αξιοποιήσει αυτή την πρόταση που θα είναι άκρως ωφέλιμη για την οικονομία της Νότιας Κύπρου” δήλωσε ο Μπαγίς.

TRT 26/1/2013

Σχ : Όταν ¨αυτός¨ έστω και έμμεσα επιχαίρει για την εκλογή του Αναστασιάδη….φανταστείτε τι ψήφισαν οι Κύπριοι. Στην Κύπρο συνέβη αυτό που περιέγραψε υπέροχα ο Δελαστίκ ως εξής : Οι Κύπριοι ψήφισαν μνημόνιο και σχέδιο Αννάν. Θα το ….απολαύσουν σε λίγο καιρό.