ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ME AITHMA ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

Δελτίο Τύπου προπτυχιακών φοιτητών Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών

Θεσσαλονίκη, 16 Φεβρουαρίου 2013

Μετά από συνάντηση των φοιτητών του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών στις 15-2-2013 με τη συμμετοχή του προέδρου του τμήματος, κ. Μαραντζίδη, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη αντίθεση μας στην τριπλή συγχώνευση των τμημάτων Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΔΕΣ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και στην κατάργηση και απορρόφηση των δύο πρώτων από το ΔΕΣ. Θεωρούμε ότι η συγχώνευση δεν στηρίζεται σε επιστημονικά και ακαδημαϊκά κριτήρια.

Η διατήρηση ενός τέτοιου τμήματος στην Θεσσαλονίκη, η οποία θεωρείται πρωτεύουσα των Βαλκανίων έχει ιδιαίτερη σημασία για τις πολιτισμικές, οικονομικές και πολιτικές σχέσεις της Ελλάδας με τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων.

Ως φοιτητές του τμήματος ζητάμε την αυτονομία και την αναθεώρηση του σχεδίου «Αθηνά» με στόχο την αποφυγή της κατάργησης του. Η θέση αυτή συνάδει με τη στάση των μεταπτυχιακών φοιτητών και μελών ΔΕΠ.

 

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone