ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΚΚ

Το KCK κήρυξε εκεχειρία


Ο πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK Μουράτ Καραγιλάν, με μήνυμα που έστειλε στον εορτασμό του Νεβρόζ στην πόλη Βόννη της Γερμανίας, απάντησε στην έκκληση του Οτζαλάν. Ο Καραγιλάν δήλωσε πως ¨Από την 21 Μαρτίου έως τώρα και από τώρα και μετά κηρύσσουμε ως KCK, PKK και HPG, ανοιχτά επίσημη εκεχειρία¨.

Ο πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK Μουράτ Καραγιλάν μέσω των εορτασμών του Νεβρόζ στην Βόννη, απάντησε στην έκκληση ειρήνης του Λαϊκού Κούρδου Ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν ο οποίος στις 21 Μαρτίου στους εορτασμούς του Νεβρόζ στο Ντιγιαρμπακίρ με παρουσία 2 εκατομμυρίων ατόμων, κάλεσε τους αντάρτες να βγούνε εκτός συνόρων. Ο Καραγιλάν στο μήνυμα του είπε πως ¨Η απόφαση του ηγέτη ΑΠΟ είναι ταυτόχρονα ολονών μας απόφαση¨.

Ο Καραγιλάν στο μήνυμα του ανέφερε τα εξής :

Μια εβδομάδα τώρα ο λαός του Κουρδιστάν γιορτάζει μαζικά , με μεγάλη χαρά και ελπίδα το Νεβρόζ 2013. Ιδιαίτερα στις 21 Μαρτίου, στο Άμεντ, στο Κάντιλ, στην Ροτζάβα και σε όλο το Κουρδιστάν, ο λαός μας γιόρτασε μαζικά το Νεβρόζ. Αυτή η μαζική συμμετοχή, αποτελεί ταυτόχρονα στήριξη του πρόεδρου ΑΠΟ και των εκκλήσεων του. Ο λαός μας για μια ακόμη φορά απέδειξε πως στηρίζει τον Ηγέτη του και το κίνημα του. Για αυτό το λόγο όλο τον λαό μας και όλους όσους μετείχαν στο Νεβρόζ.

…………………

Η απόφαση του ΑΠΟ ταυτόχρονα είναι και δική μας απόφαση. Εμείς δεχόμαστε αυτήν την απόφαση και συμφωνούμε. Κρίνουμε το περιεχόμενο και το πλαίσιο της ως ιστορικό, σωστό και πολύ σημαντικό. Την βλέπουμε ως μια νέα διαδικασία, και την αρχή μιας ιστορικής περιόδου. Για αυτό τον λόγο από την μέρα που ανακοινώθηκε το μήνυμα από την 21 Μαρτίου έως τώρα και από τώρα και μετά κηρύσσουμε ως KCK, PKK και HPG, ανοιχτά επίσημη εκεχειρία. Οι αντάρτες του Ελεύθερου Κουρδιστάν δεν θα προβούνε σε καμμία απολύτως ένοπλη δράση. Θα σχεδιάσει τις εντός της Τουρκίας στρατιωτικές του δραστηριότητες στα πλαίσια της εκεχειρίας. Αλλά εάν υπάρξει επίθεση στις δυνάμεις μας, φυσικά και θα υπερασπιστούνε τον εαυτό τους. Και θα αποκτήσουμε και το δικαίωμα για πιθανά αντίποινα. Αυτό είναι ένα παγκόσμιο, νόμιμο δικαίωμα. Αυτό υπάρχει και στο διεθνές δίκαιο. Εάν δεν υπάρξει καμία επίθεση στις δυνάμεις μας, και αυτές δεν θα πραγματοποιήσουν καμία ένοπλη δράση. Αυτή είναι η προς το παρόν οριστική μας απόφαση.

Σχετικά με την απόσυρση, εάν το τουρκικό κράτος, η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους και πάρουν τις δέουσες αποφάσεις σχετικά με την απόσυρση, ιδρυθεί η απαραίτητη επιτροπή, και δημιουργηθεί το έδαφος, τότε θα εκπληρώσουμε και αυτό το μέτρο. Τώρα περιμένουμε τον σχηματισμό αυτής της βάσης. Αυτά είναι ότι έχουμε να πούμε σχετικά με αυτό.

Όλοι θα πρέπει να ξέρουν πως ως ΠΚΚ είμαστε έτοιμοι. Εμείς είμαστε έτοιμοι και για πόλεμο και για ειρήνη.

……………

 Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ   23/3/2013