ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΧΑΛΙΤ ΜΕΣΑΛ

Η ηγέτης της Χαμάς συναντήθηκε κρυφά με τον Ερντογάν

Ο ηγέτης της Χαμάς Χαλίτ Μεσάλ χτες ήρθε κρυφά στην Άγκυρα και είχε μια συνάντηση ε τον Ερντογάν. Στην συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της προσέγγισης των παλαιστινιακών πλευρών.

Αποκαλύφτηκε ότι χτες ο Ταγίπ Ερντογάν είχε μια συνάντηση έκπληξη με τον ηγέτη της Χαμάς Χαλίτ Μεσάλ που ήρθε στην Άγκυρα. Σύμφωνα με πηγές της πρωθυπουργίας Ο ηγέτης της Χαμάς Χαλίτ Μεσάλ ήρθε χτες την Άγκυρα μαζί με 4 αξιωματούχους. Ο Μεσάλ είχε αργά το βράδυ συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο κτίριο της πρωθυπουργίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έγινε γνωστό πως συνάντησε τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς Χαλίτ Μεσάλ ενόψει της συνάντησης των παλαιστινιακών ομάδων Χαμάς και Φατάχ στο Κάιρο στις 27 Φεβρουαρίου. Στην συνάντηση που έγινε ο Ερντογάν ενημερώθηκε για το θέμα της προσέγγισης της Χαμάς με την Φατάχ. Στην συνάντηση αυτή ο Ερντογάν τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει ι συνομιλίες αυτές να μην διακοπούν αλλά να συνεχιστούν.

…………….

Ο Ερντογάν ανέφερε πως η προσέγγιση των παρατάξεων θα συμβάλει στην ειρήνη της περιοχής. Η συνάντηση Ερντογάν-Μεσάλ επιβεβαιώθηκε και από το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Μαάν.

……………..

 Eφ. Ραντικάλ 19/2/2013