ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ

Οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να κινήσουν τα άρματα τους

Στην Νότια Κύπρο που παλεύει με την οικονομική κρίση, τα άρματα και τα τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού δεν μπορούν να κινηθούν λόγω φτώχειας.

Η οικονομική κρίση στην Ν.Κύπρο χτύπησε και την Ελληνοκυπριακή Εθνοφρουρά (RMMO). Αναφέρεται πως το ελληνοκυπριακό υπουργείο Άμυνας κατέβασε στο ελάχιστο επίπεδο τα καύσιμα του στρατού. Στα πλαίσια αυτά αναφέρεται πως όλα τα πολεμικά οχήματα (άρματα, θωρακισμένα κ.λ.π.) αδυνατούν να κινηθούν από τη θέση τους.

ΠΑΡΕΛΥΣΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ

Στην είδηση με τίτλο ¨Καθίσταται ανάπηρη η εθνοφρουρά…Νέα απαράδεκτη απόφαση με πρόφαση την οικονομική κρίση¨ που δημοσιεύει η ελληνοκυπριακή εφημερίδα Μάχη, αναφέρεται πως το ελληνοκυπριακό υπουργείο Άμυνας και η Διοίκηση της Εθνοφρουράς, κατέβασαν στο ελάχιστο επίπεδο τα καύσιμα του στρατού , καθιστώντας τα ανίκανα να κινηθούνε από τις θέσεις τους.

Η εφημερίδα που στηρίζει την είδηση σε στρατιωτικές πηγές, αναφέρει πως μπορούν και κινούνται μόνο τα οχήματα της εθνοφρουρά που καλύπτουν καθημερινές ανάγκες. Προσθέτει πως αυτά είναι τα οχήματα που διασφαλίζουν τις μετακινήσεις αξιωματικών ή στρατιωτών προς τις μονάδες τους και τα νοσοκομεία.

Εφ. Γενί Σαφάκ 10/2/2013