ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

ÖSO : Αρχίσαμε να χτυπάμε τον Λίβανο

Ο συνταγματάρχης της Κοινότητας Ελεύθερων Αξιωματικών του ÖSO (Ελεύθερου Συριακού Στρατού) Χισσάμ Ελ-Αβάκ ισχυρίστηκε πως ο ÖSO βομβάρδισε περιοχές της Χεζμπολλάχ στην Συρία και στον Λίβανο.

Στην δήλωση που έγινε στον ανταποκριτή του ΑΑ, ο Ελ-Αβάκ είπε πως ¨ Βομβαρδίσαμε περιοχές της Χεζμπολλάχ σε Συρία και Λίβανο. Ο ÖSO θα συνεχίσει να βομβαρδίζει περιοχές της Χεζμπολλάχ σε Συρία και Λίβανο.

Ο Ελ Αβάκ απείλησε πως εάν η Χεζμπολλάχ δεν σταματήσει την υπέρ του συριακού καθεστώτος στρατιωτική της παρέμβαση, θα οργανωθούνε επιχειρήσεις ακόμη και σε περιοχές της νότιας Βηρυτού που βρίσκονται στον έλεγχο της Χεζμπολλάχ.

Ο Αββάκ ανακοίνωσε πως σε συγκρούσεις που έγιναν σε διάφορες περιοχές της Συρίας, αιχμαλωτίσθηκαν 4 μαχητές της Χεζμπολλάχ και σκοτώθηκαν άλλοι 3, λέγοντας πως ¨Λιβανέζοι σιίτες επιχείρησαν να έρθουν σε επαφή με τον ÖSO για να παραλάβουν τους αιχμαλώτους και τις σωρούς των νεκρών¨.

Η Χεζμπολλάχ νωρίτερα μετά από αιματηρή επίθεση που υποστήριξε πως έκαναν μαχητές του Μετώπου Νούσρα σε βάρος δυνάμεων της που περιπολούσαν στα λιβανοσυριακά σύνορα, είχε κηρύξει επιστράτευση σε 8 χωριά της περιοχής. Από την άλλη πλευρά, άλλοι υποστήριξαν πως η Χεζμπολλάχ εγκατέστησε βάσεις πυραύλων και μεγάλα πυροβόλα σε χωριά κοντά στα σύνορα.

………….

 Εφ. Χουριέτ 21/2/2013

Σχ : Τα ¨αδέρφια¨ του Ερντογάν ¨πολύ καλά¨  τα πάνε…. Σε λίγο δεν θα μείνει μουσουλμανική χώρα που να μην εμπλέκεται. Και αυτό υποτίθεται από ¨πιστούς μουσουλμάνους¨…. Πάντως το Τελ Αβίβ μια χαρά θα αισθάνεται…

Τελικά αντί για το βέβηλο ¨Η αθωωότητα των μουσουλμάνων¨,  εδώ θα μπορούσε να γυριστεί έργο με τίτλο ¨Η προδοσία του Ισλάμ από κάποιους μουσουλμάνους¨….