ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΟΧΛΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΤΚΡ ΣΤΗΝ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ-ΒΙΝΤΕΟ

Τελευταίο στάδιο του συμπολιτευόμενου τύπου : Ο τύπος του Γκιουλέν στην επίθεση στην Σαμψούντα κήρυξε ένοχο το ΤΚΡ ! (Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας)

Μετά από ώρες επίθεσης που είχαν στόχο τα γραφεία του ΤΚΡ και άλλους σοσιαλιστικούς φορείς που στεγάζονται στο κτίριο, ο συμπολιτευόμενος τύπος ανακήρυξε ένοχο το ΤΚΡ. Σύμφωνα με αυτόν τον τύπο, αιτία της επίθεσης ήταν ότι δεν κρεμάστηκε στο κτίριο τουρκική σημαία.

……………….

Οι σκανδαλώδεις εκφράσεις του πρακτορείου CİHAN σχετικά με την είδηση είχαν ως εξής :

¨Σε ερείπιο μετατράπηκαν τα γραφεία του ΤΚΡ Σαμψούντας όπου θα έκαναν συγκέντρωση οι βουλευτές του BDP, από τις πέτρες που πετάχτηκαν. Τα επεισόδια εντάθηκαν όταν δύο άτομα που επιχείρησαν να κρεμάσουν στα γραφεία τουρκική σημαία, εμποδίστηκαν από άτομα που βρισκόταν στα γραφεία.

Χίλια περίπου άτομα φώναξαν συνθήματα ενάντια στους βουλευτές του BDP. H ομάδα φώναζε το σύνθημα ¨οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν, η πατρίδα δεν διαιρείται¨, και αντιμετωπίστηκε με αστυνομικά μπλόκα. Για να ηρεμήσει το πλήθος δύο άτομα ανέβηκαν στο μπαλκόνι των γραφείων του ΤΚΡ και κρέμασαν τουρκική σημαία. Άτομα που βρισκόταν στα γραφεία τους πέταξαν μπουκάλια σόδας και πέτρες. Μετά από αυτό το οργισμένο πλήθος εξεμάνη και άρχισε να πετά πέτρες και να θέλει να λιντσάρει τα πάνω από 10 άτομα που βρισκόταν στο κτίριο. Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει το οργισμένο πλήθος χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού¨.

Haber.sol.org 19/2/2013