ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ

Tι θα πούνε τώρα οι Λαζοί για αυτό : ¨Οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες αλλά Ιρανοί¨

Ο ιστορικός Βεϊσέλ Ουστά αναφέρει πως το κράτος του Πόντου που ιδρύθηκε στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ήταν το πρώτο εθνικό κράτος της Ανατολίας, και δηλώνει πως ¨ Αυτοί που θρέφουν θαυμασμό για τον ελληνικό πληθυσμό, για να καταργήσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία, προσπάθησαν να δείξουν πως εδώ υπήρξε ένα ελληνικό κράτος και να πουν πως έχουν δικαιώματα στα εδάφη των Οθωμανών. ¨

Ο καθηγητής ιστορίας Αρχών και Μεταρρυθμίσεων του Ατατούρκ στο πανεπιστήμιο της Μαύρης Θάλασσας (KTÜ) Βεϊσέλ Ουστά,δήλωσε πως αποτελεί ιστορική διαστρέβλωση πως οι άνθρωποι στην Μαύρη Θάλασσα ( σημ μεταφρ : περιοχή Πόντου) προέρχονται από τους Έλληνες. Ο Βεϊσέλ ανέφερε πως το κράτος του Πόντου που ήταν το πρώτο που ιδρύθηκε στην περιοχή είχε λαό τουρκικό, ενώ η ηγεσία του προέρχονταν από το Ιράν. Ο Βεϊσέλ ανέφερε : ¨ Κατά την περίοδο των Οθωμανών οι Δυτικοί που θαύμαζαν την ελληνική κουλτούρα, για να πουν πως έχουν δικαιώματα στα οθωμανικά εδάφη, υποστήριξαν πως οι κάτοικοι εκεί ήταν ελληνικής καταγωγής. Αλλά οι Πόντιοι ήρθαν στην περιοχή εκεί από το Χορασάν της Περσίας.

…………………….

Το πρώτο κράτος που ιδρύθηκε στην περιοχή ήταν τα Ποντιακό. Το Ποντιακό κράτος είναι το πρώτο εθνικό κράτος της περιοχής. Ο λαός είναι ντόπιος αλλά ως ηγεσία είναι ένα ιρανικό κράτος. Στα χρήματα που τύπωσαν υπάρχει το σημάδι με το φεγγάρι και το άστρο. Όλος ο αγώνας τους ήταν να εμποδίσουν την είσοδο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας στην Ανατολία.

…………….

Μετά από τους Πόντιους ήρθαν στην περιοχή οι Ρωμαίοι. Οι Ρωμαίοι ήταν μάστορες στην αφομοίωση. Στην περίοδο αυτή οι ονομασίες των ντόπιων λαών μένουν στο παρασκήνιο. Στην πολιτική αφομοίωσης που εφαρμόζουν χρησιμοποιούν την διδασκαλία του χριστιανισμού και με αυτό τον τρόπο διοικούν τον κόσμο στην περιοχή εκεί.

……………

Περιοδικό Ακτουέλ 5/2/2013