ΜΙΑ ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ

Iκανοποιημένος ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων….

Ο ¨Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων¨ ανακοίνωσε πως με ικανοποίηση δέχτηκε την ψήφιση στην βουλή του νόμου 3536/2007 –γνωστού στην Τουρκική μειονότητα ως νόμου των 240 ιμάμηδων- καθώς και των αλλαγών που έγιναν σε αυτόν.

Στην γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αχμέτ Ιμάμ, συγχαίρονται οι βουλευτές ¨οι οποίοι δεν υπέκυψαν στις πιέσεις και τις απειλές και μετέφεραν το θέμα στην βουλή¨.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

«ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων χαιρετίζει την τροποποίηση του νόμου 3536/2007 αναφορικά με το διορισμό των μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων (ιμάμηδων). Συγχαίρουμε όλους τους βουλευτές που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις και στους εκβιασμούς. Η ψήφιση της τροποποίησης συμβάλλει τα μέγιστα στην ισονομία και ισοπολιτεία μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Οι διαδικασίες αυτές αποτελούν εσωτερικό ζήτημα της Ελληνικής Δημοκρατίας και δεν έχει κανένα δικαίωμα να αναμιγνύεται η Τουρκία ή άλλος ξένος παράγοντας. Το ζήτημα δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο, νομικό ή ιστορικό με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Εάν η Τουρκία επιθυμεί εκλογή μουφτήδων ή ιμάμηδων θα πρέπει να δώσει η ίδια το παράδειγμα και να εφαρμόσει τις εκλογές στην επικράτειά της. Άλλωστε η εκλογή ιερωμένων αντίκειται στον ίδιο τον ισλαμικό νόμο καθώς θα σπείρει μίσος, διχόνοια και ανταγωνισμό ανάμεσα στους πιστούς. Η απαίτηση της Τουρκίας για εκλογές έχει καθαρά πολιτικές σκοπιμότητες οι οποίες στρέφονται τόσο κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας στην ελληνική Θράκη όσο και κατά των μουσουλμανικών πληθυσμών της Θράκης, τους οποίους προσπαθεί να χειραγωγήσει και να τους στρέψει κατά της πατρίδας τους, της Ελλάδας».

Εφ.Γκιουντέμ 7/2/2013