ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ

Σε 10 μέρες απελευθερώνονται

 

Η επιτροπή του BDP πέρασε 4 ώρες με τον Οτζαλάν. Το ΠΚΚ μέσα σε 10 μέρες θα απελευθερώσει τα 16 άτομα που έχει απαγάγει και η επιτροπή θα ξαναπάει στο νησί

Oι βουλευτές του BDP Σιρρί Σουρεγιά Οντέρ, Περβίν Μπουλντάν και Αλτάν Ταν προχτές πήγαν στο Ίμραλι και είχαν μια τετράωρη συνάντηση με τον ηγέτη του ΠΚΚ Αμπτουλλάχ Οτζαλάν. Ο Οτζαλάν ενημέρωσε πρώτα την επιτροπή για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με το κράτος. Ο Οτζαλάν ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις πάνε πολύ καλά και ότι η περίοδος είναι πολύ θετική, ενώ δεν έκανε καμία πρόταση στους βουλευτές του BDP σχετκά με ¨εκεχειρία¨. Αλλά εξέφρασε την άποψη να κάνει το ΠΚΚ το πρώτο βήμα. Ο Οτζαλάν επίσης ζήτησε, τα 16 άτομα που βρίσκονται στα χέρια του ΠΚΚ να απελευθερωθούν. Αναφέρθηκε πως μετά από την απελευθέρωση των κρατουμένων θα αναμένεται να γίνει το επόμενο βήμα από την μεριά του κράτους. Έγινε γνωστό πως μετά από το μήνυμα του Οτζαλάν να αφεθούν ελεύθεροι οι κρατούμενοι, το ΠΚΚ κινητοποιήθηκε και έγιναν οι ετοιμασίες για να αφεθούν ελεύθεροι.

Ο Οτζαλάν αναφερόμενος στο 4ο πακέτο δικαστικών μεταρρυθμίσεων, υπογράμμισε πως θα είναι πολύ σημαντικό το βήμα που θα κάνει το κράτος σχετικά με τους κρατουμένους για την υπόθεση του KCK. Η πρώτη έκκληση σχετικά με τους κρατούμενους, θα γίνει από πολιτικούς του BDP προς τις δυνάμεις του ΠΚΚ στο όρος Κάντιλ Η εν λόγω έκκληση θα γίνει μέσω του τύπου. Σχεδιάζεται εντός 10 ημερών οι αιχμάλωτοι του ΠΚΚ να συναντήσουν τις οικογένειες τους, και μετά από αυτό το διάστημα η ίδια επιτροπή θα μεταβεί στο Ίμραλι. Και οι τρεις τους θα πάνε στο Ίμραλι.

Κατά την συνάντηση δεν τέθηκε ξεκάθαρα θέμα εκεχειρίας. Αναφέρεται πως το θέμα αυτό θα αξιολογηθεί μέσα στην διαδικασία.

Στην συνάντηση των βουλευτών του BDP μετείχε και ένας εκπρόσωπος της ΜΙΤ. Τα δύο άτομα που εξουσιοδότησε σχετικά η ΜΙΤ δεν πήγαν μαζί με τους βουλευτές του BDP στο νησί. Αλλά οι βουλευτές που έφτασαν εκεί τους περίμεναν για κάποιο διάστημα. Τα στελέχη της ΜΙΤ ήρθαν από την Προύσα και μαζί άρχισαν την συνάντηση με τον Οτζαλάν. Στην συνάντηση με τον Οτζαλάν μετείχε ο ένας εκ των δύο.

……………..

Εφ. Ταράφ 25/2/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone