ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥΕΖΖΙΝΟΓΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ

Απάντηση του υπουργού Μουεζίνογλου προς τα ελληνικά ΜΜΕ

Ο Υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, αναφερόμενος στα ελληνικά ΜΜΕ που τον σχολίασαν ως ¨υπουργό που προκαλεί την Ελλάδα¨, απάντησε πως ¨Εάν είναι λίγο ευφυείς θα καταλάβουν πως το μεγαλύτερο δυναμικό εξόδου από την κρίση είναι η Τουρκία. Ας τους ευλογήσει ο δημιουργός μου να φανούν ευφυείς¨.

Ο υπουργός Μουεζίνογλου που έκανε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως υπουργός στην Αδριανούπολη, αργότερα μετέβη στο Ουζουνκιοπρού. Εκεί έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από περίπου 5 χιλιάδες άτομα. Το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου ήταν στιγμές που προκάλεσε συμφόρηση, ενώ οι πολίτες έδειχναν την αγάπη τους προς τον Υπουργό Μουεζζίνογλου.

………….

Ο Μουεζζίνογλου μιλώντας στους κατοίκους του Ουζούνκιοπρού είπε : ¨ Ο ελληνικός τύπος κατηγορώντας τον πρωθυπουργό μας λέει πως διόρισε έναν υπουργό που προκάλεσε και προκαλεί την Ελλάδα. Το επίθετο δηλαδή ενός υπουργού που προκαλεί την Ελλάδα, το δεχτήκαμε από τον ελληνικό τύπο. Αλλά εγώ ποτέ δεν προκάλεσα τα εδάφη στα οποία γεννήθηκα. Ποτέ στην ζωή μου δεν είχα λογική προκλήσεων και καταστροφών, πάντα υπάρχει όσο το δυνατόν αγάπη και ανεκτικότητα. Και αν είναι να προκύψει όφελος, αυτό θέλω ακόμη και για τον εχθρό μου. Για αυτό το λόγο θα τους εξηγήσουμε πως από εμένα και από εμάς δεν πρόκειται να επέλθει κακία. Στην πραγματικότητα αυτοί είναι που μας έχουν ανάγκη. Εάν είναι λίγο ευφυείς θα καταλάβουν πως το μεγαλύτερο δυναμικό εξόδου από την κρίση είναι η Τουρκία. Και για αυτούς προσεύχομαι, ας τους ευλογήσει ο δημιουργός μου να φανούν ευφυείς¨

………….

Sondakika.com 9/2/2013