ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Βραβείο πήρε η λογοκριμένη από τον Μελίχ Γκιοκτσέκ φωτογραφία

Μια από τις φωτογραφίες που βραβεύτηκαν στον ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφιών τύπου, ήταν και η φωτογραφία από την στιγμή που ο δήμαρχος Άγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ δέχτηκε επίθεση με αυγό από διαδηλώτριες γυναίκες. Αναφέρεται πως ο Μελίχ Γκιοκτσέκ είχε τηλεφωνήσει σε όλους τους δημοσιογράφους και τους είχε ¨προειδοποιήσει¨ να μην την εμφανίσουν.

Μετά από την δήλωση Ερντογάν που είχε πει πως ¨Κάθε έκτρωση είναι ένα Ουλούντερε¨, βγήκαν βουλευτές του ΑΚΠ, υπουργοί και δήμαρχοι που στήριξαν τον Ερντογάν, αλλά η πιο παράτυπη στήριξη ήρθε τότε από τον Μελίχ Γκιοκτσέκ.

Ο Γκιοκτσέκ προκάλεσε τότε την αντίδραση των γυναικείων οργανώσεων όταν δήλωσε πως ¨Γιατί να τα τραβά το παιδί για το λάθος της μητέρας του ; Η μητέρα ας σκοτώσει τον εαυτό της¨.

Στις 2 Ιουνίου 2012 ο Γκιοκτσέκ όταν υπέστη επίθεση με αυγά από την Ομάδα Κολεκτίβας Πανεπιστημίου, κατέφυγε σε ένα μαγαζί και λόγω της αντίδρασης του κόσμου, για ώρα δεν μπορούσε να βγει στον δρόμο. Την ώρα που έφευγε συνοδεία σωματοφυλάκων και με την προστασία ομπρέλας, πολλοί ήταν οι δημοσιογράφοι που τον φωτογράφισαν, αλλά οι φωτογραφίες υπέστησαν λογοκρισία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sendika.org μια από τις φωτογραφίες που αποτύπωσαν το περιστατικό ήταν και αυτή της Εβρίμ Αϊντίν, που βραβεύτηκε στον ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφιών τύπου. Έτσι η φωτογραφία με τα γεμάτα φόβο μάτια του Γκιοκτσέκ που έχει αγκαλιάσει σφιχτά τον σωματοφύλακα του για να προφυλαχτεί από τα αυγά που έρχονται, εμφανίστηκε 8 μήνες αργότερα από το περιστατικό.

Και ο λόγος για τον οποίο δεν είχε γίνει λόγος για το συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρεται πως είναι ότι ο Μελίχ Γκιοκτσέκ είχε επικοινωνήσει με όλους τους δημοσιογράφους και τους είχε ¨προειδοποιήσει¨ σχετικά.

Haber.sol.org 10/2/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone