ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ…

Ο Ερντογάν μιλά για ¨απόσυρση¨, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αυξάνουν

Την ώρα που ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν μιλά για ¨απόσυρση¨, στο Βόρειο Κουρδιστάν γίνονται ετοιμασίες για διευρυμένη επιχείρηση. Τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα σχεδόν καθημερινά βομβαρδίζουν τις περιοχές άμυνας Medya. Mόνο σήμερα έγινε λόγος για 4 διαφορετικές επιχειρήσεις και στρατιωτική κινητικότητα

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν, κατά την επιστροφή του από τα Η.Α.Ε. , σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις με τον Κούρδο Λαϊκό Ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν πάλι έκανε λόγο για ¨απόσυρση των ανταρτών¨ , ισχυριζόμενος πως έτσι θα αρχίσει έμπρακτα η διαδικασία.

Την ώρα όμως που ο Ερντογάν ζητά την απόσυρση των ανταρτών έξω από τα σύνορα του Βόρειου Κουρδιστάν, οι επιχειρήσεις εκεί συνεχίζονται, και μάλιστα συνεχίζονται στην περιοχή όπου ζητά να αποσυρθούνε, στο Νότιο Κουρδιστάν

……………

Κατά την τελευταία εβδομάδα τα τουρκικά μαχητικά σχεδόν κάθε μέρα πραγματοποιούν πτήσεις στο Νότιο Κουρδιστάν (σημ μεταφρ : Βόρειο Ιράκ), ενώ οι επιθέσεις τους εντάθηκαν κατά τον Φεβρουάριο, που σφραγίστηκε με τις διαπραγματεύσεις με τον Κούρδο Λαϊκό Ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.

Επιταχύνονται οι στρατιωτικές συγκεντρώσεις στα σύνορα

Σύμφωνα με τοπικές πηγές επιταχύνεται η συγκέντρωση του τουρκικού στρατού στην συνοριακή γραμμή με το Νότιο Κουρδιστάν

Συνεχίζεται η μεταφορά θωρακισμένων οχημάτων και στρατιωτών στο 2ο μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού της συνοριογραμμής στο Σέμντινλι.

Συνεχίζεται στην Γιουξέκοβα και οι μεταφορές της 34ης Διοίκησης Συνόρων προς τα φυλάκια.

Στο μεταξύ αναφέρεται πως μεταφέρονται με ελικόπτερα οι ¨μισθοφόροι¨ στρατιώτες της Τουρκίας, στα φυλάκια που βρίσκονται στα σύνορα.

Οι ετοιμασίες δεν περιορίζονται μόνο στην συνοριακή γραμμή. Στο κυβερνείο του Σέμντινλι νέα κοντέινερ άρχισαν να στήνονται για τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και τους ασφαλίτες που μεταφέρονται εκεί από άλλους νομούς. Γνωστοποιήθηκε πως και το κτίριο του Δασαρχείου Σέμντινλι παραχωρήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση και εγκαταστάθηκαν εκεί ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Από την άλλη μεριά, σήμερα άρχισε στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή Μπαντίκα, μεταξύ των κωμοπόλεων Σιλβάν και Κούλπ.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές ο τουρκικός στρατός στήνει μυστικές ενέδρες στην περιοχή Κοζλούκ όπως και στις γύρω περιοχές.

Στις 21 Φεβρουαρίου μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή Λίτζε του Ντιγιαρμπακίρ, είχε παρεμποδιστεί όταν κόσμος της περιοχής πήγε επιτόπου και έπιασε όλους τους λόφους.

……………..

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 26/2/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone