¨ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΘΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ¨ !

Η φράση ¨Να σταματηθεί ο κουρδικός πληθυσμός¨ θεωρήθηκε κριτική

Επτά χρόνια μετά, με αθώωση έληξε στην Τουρκία η πρώτη δίκη για το αδίκημα ¨πρόκλησης μίσους και έχθρας στον λαό¨.

Ο δράση του Ριφάτ Τζενκ Τοζκοπαράν-πρόεδρος της Κοινότητας Τουρκιστών Μπουντούν που είχε αρχίσει καμπάνια συλλογής υπογραφών με αίτημα ¨Να σταματήσει η αύξηση του κουρδικού πληθυσμού¨ και μοίραζε μπροσούρες που έγραφαν ¨Εεε Τούρκε και Τουρκάλα ! Κάνε για χάρη του τουρκισμού ακόμη ένα παιδί. Οι προδότες, οι κλέφτες και οι έμποροι ναρκωτικών πληθαίνουν. Θα δώσουμε στις συμμορίες Κούρδων και Τσιγγάνων όπως και στους αμόρφωτους την απάντηση που πρέπει¨, κρίθηκε πως εντάσσονται στα πλαίσια της ελευθερίας σκέψης και άσκησης κριτικής. Ο δικηγόρος Μουράτ Ντιντζέρ που είχε υποβάλει την μήνυση εξ ονόματος του Συλλόγου Σύγχρονων Νομικών δήλωσε πως ¨λυπάμαι πολύ για την στάση του προέδρου που συνέπασχε με τον κατηγορούμενο¨.

Στις 6 Μαίου 2006 ο ρατσιστικών απόψεων σύλλογος Κοινότητα Τουρκιστών Μπουντούν που ιδρύθηκε το 2005, άρχισε καμπάνια συλλογής υπογραφών με αίτημα ¨Να σταματήσει η αύξηση του κουρδικού πληθυσμού¨. Έστησαν τότε πάγκο στο Αλσαντζάκ και μοίραζαν μπροσούρες

………….

Δικηγόροι τότε του συλλόγου ÇHD υπέβαλαν μήνυση με βάση το άρθρο 216 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα περί ¨πρόκλησης μίσους και έχθρας στον λαό. Ξεχωριστή δίωξη ασκήθηκε επίσης και από το υπουργείο Εσωτερικών όταν διαπιστώθηκε πως ο σύλλογος καταχράστηκε χρήματα.

……………….

Ο Τοζκοπαράν στην υπεράσπιση του είπε πως σύμφωνα με το σύνταγμα δεν υπάρχει άλλο έθνος στην Τουρκία πέρα από το τουρκικό και πρόσθεσε πως ¨Εμείς λοιπόν για να μην γίνει η τουρκική πλειονότητα μειονότητα προτείνουμε στο κράτος να μην ασχολείται με τα παιδιά αυτών που λένε πως είναι Κούρδοι και να τα αφήσει αμόρφωτα, και να σταματήσει η πληθυσμιακή ανάπτυξη συγκεκριμένης μερίδας πολιτών μας. Το κάναμε αυτό στα πλαίσια της συνταγματικής ελευθερίας να εκφράζουμε τις απόψεις μας¨.

………………

Eφ. Ραντικάλ 1/2/2013

Σχ : Και αθωώθηκε ….