ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Παρουσιάστηκαν οι ¨Αξημέρωτες νύχτες¨

 

Παρουσιάστηκε απόψε στην Κομοτηνή το μυθιστόρημα ¨Αξημέρωτες νύχτες¨ που έγραψε η Βιλντάν Σερντάρ και εξέδωσε η ΠΕΚΕΜ. Στην παρουσίαση που οργάνωσε η ΠΕΚΕΜ (Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης, μετείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά , ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Μεντρεσέδων Ασίμ Τσαβούσογλου και πολλοί ομογενείς. 

Η παρουσίαση του βιβλίου άρχισε με ομιλία της Περβίν Χαϊρουλλάχ και συνέχισε ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά. Ο Καμπζά ανέφερε πως η ΠΕΚΕΜ είναι έτοιμη να εκδώσει έργα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, προσθέτοντας πως το κάνουν αυτό δίχως διακρίσεις.

Ο βουλευτής Αϊχάν Καραγιουσούφ αναφέρθηκε στην σημασία του διαβάσματος και συνεχάρη την Βιλντάν Σερντάρ για την προσπάθεια της.

Κατά την παρουσίαση ο Σουλεϊμάν Ντικμέ καθηγητής τουρκικής γλώσσας και φιλολογίας του μειονοτικού γυμνασίου-λυκείου Ξάνθης Μουζαφέρ Σαλίχογλου, ανέλυσε τους χαρακτήρες του βιβλίου.

Τους χαρακτήρες του βιβλίου περιέγραψε η πρόεδρος της Γυναικείας Ομάδας Καθοδήγησης ιεροκήρυκας Τζαχιντέ Χασεκί.

Ο Φεχίμ Αχμέτ-βοηθός του εκλεγμένου μουφτή Κομοτηνής, έκανε λόγο για τις ταραχώδεις περιόδους και τα θρησκευτικά μοτίβα που αναφέρονται στο βιβλίο.

Στην σύντομη ομιλία που έκανε η συγγραφέας του βιβλίου Βιλντάν Σερντάρ, αναφέρθηκε σε γεγονότα και χαρακτήρες από την ζωή της που την ενέπνευσαν.

……………….

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 16/2/2013

 Σχ : Η ΠΕΚΕΜ χρηματοδοτείται από το προξενείο. Η συγγραφέας είναι κόρη συνταξιούχου υπαλλήλου του προξενείου…  O Ιμπραήμ στο Δ.Σ. της ΠΕΚΕΜ είναι συνταξιούχος επίσης από το τουρκικό προξενείο….

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone