ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ KBRN ΣΤΙΣ Τ.Ε.Δ.

Αρχίζουν μαθήματα KBRN (ραδιο-βιολογικού-χημικού-πυρηνικού) στις Τ.Ε.Δ.

 Στο πρόγραμμα της Διοίκησης SATEM…

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. Βατάν, η Διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Αμυντικής Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, ενέταξε στο φετινό πρόγραμμα θέματα KBRN.

Μετά από την δήλωση της διακυβέρνησης Άσαντ πως ¨Εάν υπάρξει εξωτερική επέμβαση θα χρησιμοποιήσουμε χημικά¨, προληπτικά οι ΤΕΔ τον περασμένο Ιούλιο μετακίνησε τμήμα των ταγμάτων Προστασίας και Άμυνας από KBRN κοντά στα σύνορα με την Συρία , και θα χτυπήσει και το κουδούνι για τα KBRN.

Η Διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Αμυντικής Βιομηχανίας και Τεχνολογίας (SATEM), ενέταξε στο φετινό πρόγραμμα θέματα KBRN. Το πρώτο μάθημα σε θέματα KBRN θα παραδοθεί στις 14 Φεβρουαρίου.

To πρόγραμμα των στελεχών που είναι μέλη μονάδων που ασχολούνται με KBRN ονομάζεται ¨Εκπαιδευτικές δραστηριότητες ανάπτυξης βιοαισθητήρων εντοπισμού και διάγνωσης υλικών βιολογικού πολέμου¨ και θα πραγματοποιηθεί στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου ODTÜ. Η διάρκεια του μαθήματος θα είναι τρεις ώρες. Οι ΤΕΔ οι οποίες μετά από την συριακή πυραυλική απειλή εγκατέστησε 3 συστοιχίες Πάτριοτ που παρείχε το ΝΑΤΟ, συνεχίζει και την εκπαίδευση του προσωπικού του για θέματα KBRN, ενάντια σε περιπτώσεις χημικών όπλων. Τα μαθήματα γίνονται σε μονάδες του Γενικού Επιτελείου και σε κάποια πανεπιστήμια.

Οι ΤΕΔ στα τέλη του περασμένου μήνα άρχισε να αγοράζει στολές προστασίας από Χημικά, Βιολογικά και Πυρηνικά (KBRN). Η πρώτη παρτίδα από τις 161.102 στολές προστασίας άρχισαν να παραδίδονται στο τέλος του περασμένου μήνα.

Askerhaber 12/2/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone