ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΑΣΠΙΔΕΣ !

Εκατοντάδες άτομα έγιναν ασπίδες για τους αντάρτες στην περιοχή Λίτζε

Εκατοντάδες άτομα από 7 ως 77 χρονών μετέβησαν στο τρίγωνο μεταξύ των περιοχών Λίτζε και Χανί του νομού Ντιγιαρμπακίρ και της πόλης Γκέντς του νομού Μπίγκιολ όπου από το πρωί είχε αρχίσει στρατιωτική επιχείρηση με αεροπορική στήριξη, και έγιναν εκεί ζωντανές ασπίδες για τους αντάρτες. Η βουλευτής νομού Ντιγιαρμπακίρ του κόμματος BDP Αϊντογάν απευθυνόμενη στο τουρκικό κράτος είπε : ¨ Όπου και να κάνετε επιχειρήσεις θα δείτε απέναντι σας αυτόν τον λαό. Χωρίς να καταστρέψετε και να σκοτώσετε αυτόν τον λαό, δεν θα μπορέσετε να σκοτώσετε και τα παιδιά του¨.

Στο τρίγωνο όπου άρχισαν στις 06.00 οι επιχειρήσεις με αεροπορική στήριξη, μετέβησαν εκατοντάδες άτομα από 7 έως 77 ετών μεταξύ των οποίων η βουλευτής νομού Ντιγιαρμπακίρ του κόμματος BDP Νουρσέλ Αϊντογάν, η βουλευτής Μπάτμαν Ακάτ Ατά, στελέχη του κόμματος BDP, γυναίκες από τον κίνηση ¨Γυναίκες για την Ειρήνη¨, και έγιναν ζωντανές ασπίδες.

Ο κόσμος περπάτησε 5 χλμ από το χωριό Μπιρλίκ και όταν έφτασαν στο χώρο των επιχειρήσεων, οι Τούρκοι στρατιώτες έριξαν βόμβες κρότου και πυροβόλησαν στον αέρα. Καθώς ο κόσμος είπε πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την περιοχή και μετά από την αποφασιστική παραμονή επί ώρες εκεί, η επιχείρηση σταμάτησε.

Αϊντογάν : Χωρίς να χτυπήσετε και αυτόν τον κόσμο, δεν θα μπορέσετε να δολοφονήσετε τα παιδιά του

Μετά από την διακοπή της επιχείρησης και την απόσυρση των Τούρκων στρατιωτών, ο κόσμος βάδισε προς το χωριό Τζεμέ Ελίκ. Στην ομιλία που έκανε εκεί η βουλευτής Νουρσέλ Αϊντογάν, άρχισε συγχαίροντας όλους όσους αντιστέκονται στις βόμβες του τουρκικού κράτους. Η Αϊντογάν ανέφερε : Η κυβέρνηση του ΑΚΠ και ο πρωθυπουργός, να ξέρουν πια πως όπου κάνουν μια επιχείρηση κατά του ΠΚΚ, μια επιχείρηση καταστροφής των ανταρτών, θα βρίσκουν απέναντι τους αυτόν τον κόσμο, θα βρίσκουν εμάς. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΑΚΠ να ξέρουν πολύ καλά πως για όσο βρίσκονται πίσω μας, και στα απέναντι βουνά οι αντάρτες που δίνουν τον αγώνα ελευθερίας αυτού του λαού, και για όσο η κυβέρνηση του ΑΚΠ οργανώνει επιχειρήσεις καταστροφής αυτών των ανταρτών, εμείς θα βρισκόμαστε εδώ. Θα αποτελέσουμε ένα τοίχος για τις βόμβες τους. Πριν σκοτώσετε εμάς και αυτόν τον λαό, δεν θα μπορέσετε να δολοφονήσετε τα παιδιά του¨.

…………….

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ  14/2/2013