ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συνεχίζονται οι προβοκάτσιες κατά της Τουρκομουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης

Κάποιοι κύκλοι στον νομό Ροδόπης συνεχίζουν τις προβοκάτσιες ενάντια στην Τουρκομουσουλμανική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Πριν λίγες μέρες περίεργο περιστατικό συνέβη στο χωριό Έβρενος τους δήμου Σαππών-νομού Ροδόπης. Άγνωστο άτομο ή άτομα έκλεψαν την ελληνική σημαία από τον ιστό της στο μειονοτικό σχολείο του χωριού.Τις προάλλες επίσης σε ένα άλλο σχολείο που τώρα είναι κλειστό έγιναν σχήματα που συμβολίζουν την τουρκική σημαία. Αλλά οι Τούρκοι ομογενείς που ζούνε στο χωριό ανέφεραν πως όλα αυτά είναι προβοκάτσιες κάποιων, και ότι ποτέ δεν θα μετάσχουν σε κάτι τέτοιο.

Εμείς ως εφημερίδα Μπιρλίκ επισκεφτήκαμε το χωριό όπου οι άνθρωποι αντέδρασαν λέγοντας μας πως ¨εμείς δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις προκλητικές για εμάς και για τους Έλληνες γείτονες μας προσπάθειες, εμείς δεν έχουμε κανένα ανταγωνισμό με τους Έλληνες γείτονες μας¨.

Εμείς επισκεφτήκαμε το σχολείο και είδαμε ότι εκεί που ήταν ζωγραφισμένη η τουρκική σημαία, κάτοικοι του χωριού έβαψαν το μέρος. Διαπιστώσαμε επίσης πως στο άλλο μειονοτικό σχολείο του Έβρενου όπου συνεχίζεται η εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί στην θέση της ελληνική σημαία.

Πρέπει να είναι γνωστό πως αυτό το άσχημο περιστατικό που ποτέ δεν πρόκειται να γίνει δεκτό από την Τουρκομουσουλμανική μειονότητα Δυτικής Θράκης, και ότι οι δράστες του δεν θα μπορέσουν ποτέ να φέρουν ταραχή στην μειονότητα. Η σημαία αυτή είναι η σημαία της χώρας μας, και η μειονότητα ποτέ δεν αποδέχτηκε και δεν πρόκειται να αποδεχτεί αυτούς που επιδεικνύουν ασέβεια στην σημαία της χώρας μας της Ελλάδας. Διότι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης πάντοτε σέβονται την σημαία της χώρας τους. Για χάρη αυτής της σημαίας την εποχή του πολέμου στα βουνά της Ηπείρου, είχαμε μάρτυρες. Η μειονότητα δεν θα μετάσχει στα παιχνίδια τους.

 Εφ. Μπιρλίκ 16/2/2013

Σχ : Καλά αυτά τα περί προβοκάτσιας είναι αστεία. Το πιθανότερο είναι πως μέσα στο ανερχόμενο κλίμα του τουρκικού εθνικισμού στην Θράκη, κάποιος πιτσιρικάς απλά ένοιωσε τον τουρκισμό του να ¨αναβλύζει¨, και θεώρησε πως αυτή ήταν η ενδεδειγμένη δράση. Το μέλλον προδιαγράφεται …ενδιαφέρον.  

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone